Évértékelő

Bővebben...


A.tevel-N.görzsöny: 4-1

Bővebben...


Kéttornyúlak-A.tevel: 0-5

Bővebben...


A.tevel-K.szentpéter: 5-2

Bővebben...


Pápateszér-A.tevel: 4-4

Bővebben...


A.tevel-Lovászpatona: 8-1

Bővebben...


Mezőlak-A.tevel: 0-6

Bővebben...


A.tevel-Mihályháza: 2-3

Bővebben...


Takácsi-A.tevel: 1-2

Bővebben...


A.tevel-Vanyola: 2-2

Bővebben...


Marcaltő-A.tevel: 0-0

Bővebben...


Malomsok-A.tevel: 0-7

Bővebben...


Adásztevel-Gic: 0-1

Bővebben...


Nagyacsád-A.tevel: 1-3

Bővebben...


N.görzsöny-A.tevel: 3-1

Bővebben...


A.tevel-Kéttornyúlak: 1-0

Bővebben...


K.szentpéter-A.tevel: 3-1

Bővebben...


A.tevel-Pápateszér: 1-6

Bővebben...


Lovászpatona-A.tevel: 1-7

Bővebben...


A.tevel-Mezőlak: 1-6

Bővebben...


Mihályháza-A.tevel: 1-2

Bővebben...


A.tevel-Takácsi: 6-0

Bővebben...


Vanyola-A.tevel: 4-2

Bővebben...


A.tevel-Marcaltő: 4-1

Bővebben...


A.tevel-Malomsok: 4-0

Bővebben...


Gic-A.tevel: 3-1

Bővebben...


A.tevel-Nagyacsád: 5-2

Bővebben...


Évértékelő

2011/2012-es szezon, tartalék bajnokság


A 2011/2012-es idényben ismét sikerült az előrelépés az előző szezonok teljesítményeihez képest, minden tekintetben. A bajnokság hátsó régiójából immár az élmezőnybe sikerült felküzdeni magunkat, és először sikerült pozitív mérleget produkálnunk. Az idényben az 5. helyen végeztünk, 15 győzelem mellett 3 döntetlent játszottunk, és csak nyolcszor szenvedtünk vereséget.

81 gólt rúgtunk, amelyből Pákozdi Martin 26-ot szerzett, amivel a tartalékbajnokság góllövőlistájának 7. helyén végzett. Wittmann Gábor 13 gólja mellett számtalan gólpasszával járult hozzá az eredményes szerepléshez. Rajtuk kívül még Gondor András jutott 10 gólig. 46 kapott gólunk a 4. legkevesebb a bajnokságban, amely az állandónak mondható védelmünket dicséri.

Kettős vereséget (ősszel és tavasszal is) csak Gic csapatától szenvedtünk el: ősszel tíz emberrel játszva 3-1-re, tavasszal egy sportszerűtlen góllal 1-0-ra kaptunk ki. Öt csapat ellen viszont (Nagyacsád, Malomsok, Takácsi, Lovászpatona és Kéttornyúlak) kettős győzelmet sikerült aratnunk.

A tavaszi fordulókban több pontot szereztünk, mint ősszel (27 pont ill. 21 pont), így elmondhatjuk, hogy a végére sikerült összeállnia a csapatnak. Minden mérkőzésen volt tartásunk, többgólos hátrányokból is sikerült egyenlítenünk, vagy fordítanunk. és még a vereségek alkalmával is az utolsó pillanatokig küzdöttünk. A mérkőzéseken sok helyzetet sikerült kialakítanunk, de a helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell.

Ebben a bajnokságban - így utólag - úgy érzem, hogy a dobogó legalsó fokának megszerzése lett volna a reális végeredmény számunkra, de rajtunk kívül álló okok miatt - gondolok itt a játékvezetői tévedésekre! - Mihályháza, Marcaltő és Pápateszér csapatai elleni mérkőzéseinken hét pontot vettek el tőlünk, amellyel megszerezhettük volna a bronzérmet. Mindemellett nem lehetünk elégedetlenek a bajnoki teljesítményünkkel, amelyhez minden egyes játékosunk hozzátette a maga részét, és egységes csapatot alkotva, egymásért küzdve értük el ezt a szép sikert. Az idősebb és a fiatalabb játékosok egyvelege biztosította a rutin és frissesség együttes megjelenését mérkőzéseinken.

Remélem, hogy a csapat magja jövőre is egyben marad, és hasonlóan sikeres szezont zárhatunk majd, mint az idén, és remélem, hogy csatakiáltásunk gyakorta fölhangzik majd sikeresen megvívott mérkőzéseink végén.

Végezetül annyit mondhatok még: szép volt fiúk, csak így tovább!

Hajrá Adásztevel!

Mehringer László

csapatkapitány

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Nemesgörzsöny: 4-1 (4-0)

(2012.06.10.)

Utolsó mérkőzésünkön borult, de csapadékmentes idő fogadta a pályára lépő csapatokat, ahol hat cserével álltunk ki az alábbi összeállításban: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert (Gondor Endre Richárd '66), Mehringer László, Tóth József (Major Sándor '72), Somogyi László - Papp Imre (Szalai Péter '72), Józsa Ádám, Wittmann Gábor (Pődör József '72), Szabó András (Szalai Gábor '59) - Pákozdi Martin, Gondor András (Lampért Gyula '61).

Mindkét csapat számára egyszeű volt a helyzet: a bajnoki tabellán nem léphetünk előre, győzelemmel megtartjuk eddigi helyezésünket (Nemesgörzsöny: 3. hely, Adásztevel: 5. hely); döntetlen vagy vereség esetén egy hellyel hátrébb végzünk. Ennek megfelelően nyílt sisakos küzdelem bontakozott ki a pályán, már a mérkőzés első perceitől kezdve. Az első komoly helyzetre tíz percig kellett várni, akkor a vendégek csatára kapott jó labdát a bal oldalon, de 15 méteres lövését Gerecs Gergő bravúrral védte. Öt perc múlva kísértetiesen hasonló játékszituációban Pákozdi Martin lőtte a labdát a görzsönyi kapusba. A 20. percben Pákozdi Martin húzott el a jobb oldalon, alapvonalról visszagurított labdáját Gondor András lőtte ziccerben a kimozduló kapusba. A 25. percben a kihagyott helyzetek után végre sikerült a kapuba találnunk. Wittmann Gábor labdájával Pákozdi Martin lépett ki a jobb oldalon, majd 12 méterről a hosszú sarokba lőtt (1-0).

Öt perc múlva sikerült megdupláznunk előnyünket. Böröczky Róbert harcossága révén labdát szerzett saját térfelünkön, majd Papp Imréhez passzolt, aki egyből indította a védők mögül kilépő Pákozdi Martint, csatárunk a 16-os vonaláról okosan ellőtte a labdát a kimozduló kapus mellett, amely így akadálytalanul jutott a hálóba (2-0).

Következő akciónkból kétszer is gólt szerezhettünk volna, ám előbb Gondor András tíz méteres lövését védte bravúrral a vendégek hálóőre, majd a kipattanó labdát Szabó András gyengén emelte meg, így az a tehetetlenül fekvő kapus ölébe hullott. Néhány perc múlva háromra nőtt az előnyünk. Ezúttal Somogyi László szerzett labdát a félpályánál, kiugratta Gondor Andrást, akinek beadását Pákozdi Martin nyolc méterről, éles szögből váltotta gólra (3-0).

Gerecs Gergő kapuból történő hó kimozdulásai, illetve a védők hatékony közbelépései miatt az ügyesen passzolgató ellenfél csak kisebb helyzetekig jutott el, ám a 38. percben így is csak a szerencsének köszönhettük, hogy megúsztuk kapott gól nélkül, amikor az ellenfél csatára 15 méterről keresztbe lőtte a labdát kapunk előtt, amely csak centiméterekkel kerülte el a hosszú sarkot. A 40. percben tettük fel a koronát első félidei teljesítményünkre, amikor Wittmann Gábor a kaputól 17 méterre ellőhette volna a labdát kapura, de inkább az üresen álló Pákozdi Martin elé emelt, aki jobbról, 14 méterről a kapu hosszú sarkába rúgta a játékszert (4-0).

A második játékrészben a biztos vezetés tudatában kissé elkényelmesedve léptünk pályára, így sokáig komolyabb helyzet nélkül zajlott a játék. Tíz perc elteltével Pákozdi Martin lőtt nagy helyzetben mellé, majd az ő beadása után Gondor András elé került a labda, aki öt méterre a kaputól lekezelte azt, ám ahelyett, hogy berúgta volna az üresen álló kapuba, közelebb vitte, de gyenge gurítását egy vendégvédő a gólvonalról a mezőnybe vágta. Nem sikerült újabb gólt szereznünk, amely végleg megtörhette volna a görzsönyiek ellenállását, így egy veszélyes akció után sikerült szépíteniük. A 71. percben a vendégek csatára jó kiugratást kapott, amelyre kapusunkkal együtt érkezett, ütköztek, a vége pedig egy jogosnak mondható 11-es lett. A nemesgörzsönyi ítéletvégrehajtó a jó irányba mozduló kapusunk felett a kapu jobb felső sarkába lőtte a labdát (4-1).

Mi továbbra is elszórakoztuk helyzeteinket, az ellenfél támadásait azonban sikeresen szűrtük meg - egy alkalommal Gerecs Gergő újabb bravúrjára volt szükség -, így a mérkőzés végéig az eredmény már nem változott.

Küzdelmes, hajtós mérkőzésen jó erőkből álló ellenfelet sikerült legyőznünk. Csapatunk játékosai főleg az első félidőben tették oda magukat, a második félidőben már a biztos vezetés tudatában nem koncentráltunk kellőképpen a támadások befejezésénél, így a végig küzdő vendégcsapat megérdemelten szépített az eredményen. Összességében igazságos eredmény született, ahol a jobban játszó csapat érvényesítette akaratát.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Nemesgörzsöny: 6-2 (2-1)

Képek a mérkőzésről:

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Kéttornyúlak-Adásztevel: 0-5 (0-4)

(2012.06.03.)

Nyárias melegben, de erős szélben az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Tóth József (Gondor Endre Richárd '58), Somogyi László (Lampért Gyula '72) - Papp Imre, Wittmann Gábor (Pődör József '58), Józsa Ádám, Szabó András - Pákozdi Martin, Gondor András.

Mindjárt a mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, amely hamar helyzetekben is megmutatkozott. Az oldalról középre ívelt labdák rendre veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára. Pákozdi Martin előtt adódott több gólszerzési lehetőség, de vagy célt tévesztettek lövései, vagy a hazai kapus hárította próbálkozásait. A tizedik percben Wittmann Gábor lőtt a 16-os vonaláról keresztbe, de erős rúgása a hosszú saroknál kerülte el a kéttornyúlaki kaput. Öt perc múlva Tóth József ugratta ki a bal oldalon Gondor Andrást, aki középre ívelt, de a beívelés lecsúszott a lábáról, ám így lett igazán veszélyes, hiszen a labda a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe. Három perc múlva Gondor András visszagurítását Szabó András rúgta kapásból 17 méterről a jobb kapufa mellé, majd a félidő közepén Wittmann Gábor kapu előtt keresztbe rúgott labdáiról előbb Pákozdi Martin, majd Tóth József maradt le centikkel. A 25. percben egy nagy védelmi hiba kellett ahhoz, hogy végre vezetést szerezzünk. A középre ívelt labdát Pákozdi Martin emelte hátrahúzva maga mögé, a kapus és a védő egymásra várt, így a közéjük berobbanó Wittmann Gábor az ötös sarkáról pöckölte a hálóba a labdát (0-1).

Fél óra elteltével 25 méteres szabadrúgáshoz jutottunk a bal oldalon, amelyet Wittmann Gábor a sorfalat állítgató kapust átverve a rövid sarokra ívelt, de lövése centiméterekkel elkerülte a bal kapufát. A 35. percben Pákozdi Martin cselezgetett a 16-oson belül, majd oldalra kitett labdájára Papp Imre érkezett és öt méterről a kapu közepébe lőtt (0-2).

Nem sokkal később Papp Imre indította a középen kilépő Pákozdi Martint, akinek 11 méterről leadott lövését a hazai kapus bravúrral védte, ám a 40. percben már ő is tehetetlen volt. Egy jobb oldali beívelést követően Pákozdi Martin fejese egy védőn irányt változtatott, így a jobbra elmozduló kapus mellett a labda akadálytalanul jutott a kapu közepébe (0-3).

A félidő utolsó perce újabb gólt hozott, amikor Tóth József indításából Gondor András lépett ki, majd két védőt kicselezve nyolc méterről lőtt a kapu rövid sarkába (0-4).

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, azaz helyzetekkel. Pákozdi Martin tíz méterről nem találta el a kaput, majd Gondor András lövését hárította lábbal a laki hálóőr. Helyzeteinket túlkombináltuk, vagy a végén rossz megoldást választottunk, így nem tudtuk növelni előnyünket. A cserék után a frissen beállt játékosok is hamar felvették a játék ritmusát. Gondor Richárd rendre megelőzte emberét, és felfutásai után veszélyes helyzetek adódtak a kapu előtt, amelyeket azonban nem sikerült kihasználnunk. A félidő közepén egy szöglet után Mehringer László kapásból leadott lövése kevéssel szállt el a felső léc felett, majd Pődör József tört be a 16-oson belülre, de a hosszú sarokba tartó okos csavarását a kapus bravúrral védte. A 70. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Papp Imre került helyzetbe, de nyolc méterről, jobbról rosszul találta el a labdát, így a kapus hárítani tudott. A 77. percben egy jobb oldali beívelést követően Gondor András tíz méterről kapásból lőtte ki a jobb felső sarkot (0-5).

Ezután Mehringer László szöglet utáni 12 méteres fejese jelentett veszélyt a hazai kapura. A mérkőzés végére kicsit lankadt a figyelmünk a védekezésben, így a hazaiak előtt is adódott két gólszerzési lehetőség, de az első után nem találták el a kaput, majd Gerecs Gergő védett bravúrral, így az eredmény a mérkőzés végéig már nem változott.

Egyértelmű mérkőzés volt, melyen behúztuk a kötelező győzelmet a sportszerűen játszó hazai csapat ellen. Az utolsó forduló tétje az lesz, hogy sikerül-e magtartanunk az 5. helyet a bajnokságban. Ehhez az kell, hogy legyőzzük a harmadik helyre törő Nemesgörzsönyi csapatot, amelyhez mindenképpen jobb helyzetkihasználásra és hasonló mentalitásra lesz szükség, mint amit ezen a mérkőzésen mutattunk.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Kéttornyúlak - Adásztevel: 2-8 (0-4)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Kemenesszentpéter: 5-2 (3-0)

(2012.05.27.)

Napsütéses, szélcsendes, kora nyári időjárás fogadta kegyeibe a pályára lépő csapatokat, amelyen az alábbi összeállításban léptünk a gyepszőnyegre: Gerecs Gergő - Tóth József, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László (Lampért Gyula '65) - Szabó András, Szalai Péter, Wittmann Gábor, Papp Imre - Gondor András, Pákozdi Martin.

Egyenlő erők küzdelmét hozta az első néhány játékperc. Jobbára a középpályán folyta a játék, a kapukra kevés veszélyt jelentettek a csapatok. A 6. percben egy kapunk előtti kavarodás után kapura lőtt labdát Gerecs Gergő hárította. A 10. percben Pákozdi Martin előtt adódott gólszerzési lehetőség, de csatárunk kecsegtető helyzetben hibázott. Ez a helyzet már jelezte, hogy átvettük a játék irányítását, ami két perc múlva újabb gólszerzési lehetőséget eredményezett. Szabó András kiugratása után Pákozdi Martin szabadon vezette a labdát a kapusra, de hét méterről leadott lövése a kapu fölé szállt. A kihagyott helyzetek nem bosszulták meg magukat, hisz negyed óra elteltével, első szögletünk után sikerült vezetést szereznünk. Papp Imre jobb oldali szöglete Mehringer Lászlót találta meg a 16-os vonalán, akinek rosszul sikerült lövése üresen találta Pákozdi Martint, aki fél fordulatból, tíz méterről félmagasan bombázott a kapu bal oldalába (1-0).

Támadásban maradtunk, szélen vezetett támadásaink után sűrűn kellett a vendégvédelemnek hárítania, kevés sikerrel. A 25. percben jártunk, amikor Wittmann Gábor ugratta ki a bal oldalon Gondor Andrást, aki elrúgta a labdát a kifutó kapus mellett, a kapu felé guruló labdára egy védőtől szorongatva Pákozdi Martin robbant be, és öt méterről az üresen maradt kapu közepébe emelt (2-0).

Alig öt perc múlva sikerült növelni az előnyünket. Második szögletünket Szalai Péter bal oldalról ívelte át a hosszú saroknál érkező Mehringer László elé, akinek az ötös sarkáról leadott lövését egy védő blokkolta, a labda azonban visszakerült elé, majd az üresen álló Pákozdi Martin elé gurított, aki hat méterről magtalálta az utat a vendéghálóba (3-0).

Védőink jól szűrték meg a szentpéteri akciókat, így igazán nagy gólszerzési lehetőség nem adódott kapunk előtt, támadásaink viszont továbbra is gyakran hozták kiszolgáltatott helyzetbe a vendégcsapatot. Mehringer László fejelt fölé, Pákozdi Martin késett el egy jó ütemű beadásról, Gondor András próbálkozásait védte a kapus, Wittmann Gábor megpattanó lövése kerülte el centikkel a látogatók kapuját, így félideig maradt a három gólos különbség, mely a vendégekre nézve volt hízelgő.

A második félidőben ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, így hamar biztossá tettük a győzelmünket. Az 50. percben egy szöglet után a szentpéteri védők röviden szabadítottak fel, Wittmann Gábor okosan a jobb oldalon felfutó Papp Imre elé helyezett, akinek beadása épp hogy csak elszállt a középen érkező Pákozdi Martin előtt, de a hosszú saroknál érkező Gondor András elérte a labdát, majd egy igazítás után közelről emelt a hálóba (4-0).

Alig öt perc múlva Wittmann Gábor "forintos" labdájával Pákozdi Martin lépett ki, majd egy csel után tíz méterről a rövid alsó sarokba helyezett (5-0).

A megnyugtató előny birtokában lankadt a figyelem. A 60. percben egy ártatlannak tűnő beadás után Mehringer László feleslegesen fejelt bele a labdába, amely megtréfálta a kapujából kilépő Gerecs Gergőt, aki már csak a gólvonal mögött érte utol a játékszert (5-1).

Újabb kihagyott helyzeteinket a vendégek negyed órával a vége előtt büntették ismét góllal, amikor a leshatárról középen kilépő csatár tíz méterről kapusunk lába között lőtt a hálóba (5-2).

A mérkőzés végére kissé elfáradtunk, így Gerecs Gergő védéseinek lett köszönhető, hogy az eredmény a lefújásig már nem változott.

Összességében magabiztos győzelmet arattunk a sportszerűen játszó üldözőnk felett, mellyel megerősítettük előkelő helyezésünket a bajnoki táblázat első felében. Védelmünk - kevés megingástól eltekintve - magabiztosan állt a lábán, középpályásaink gyakran segítettek a védekezésben, és jó labdákkal ugratták ki két gyors csatárunkat, akik ismét eredményesek tudtak lenni az ellenfél kapuja előtt. Bíztató játékot mutatva, kellő önbizalommal - de nem elbizakodottan! - léphetünk pályára a következő fordulóban a kéttornyúlaki csapat ellen, ahol ismét a három bajnoki pont megszerzése lehet csak a célunk, ha szeretnénk még javítani jelenlegi bajnoki helyezésünkön.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Kemenesszentpéter: 2-1 (0-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Pápateszér-Adásztevel: 4-4 (3-3)

(2012.05.19.)

Ideális futballidő fogadta a szép számú közönség előtt pályára vonuló csapatokat. Összeállításunk a következő volt: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert (Pődör József '57), Somogyi László, Tóth József, Szabó András (Lampért Gyula '79) - Papp Imre, Józsa Ádám, Wittmann Gábor (Mehringer László '71), Gondor Endre Richárd (Szalai Péter '34) - Pákozdi Martin, Gondor András.

Hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, melyek hamar eredményre vezettek. A negyedik percben egy jobb oldali beadás után a menteni igyekvő Somogyi László rosszul ért a labdába kapunk előtt, így az védhetetlenül vágódott saját hálónkba (1-0).

Támadásban maradtak a teszériek, nekünk csak néha sikerült birtokolnunk a labdát. Negyed óra elteltével egy alapvonalról hátragurított labdát a hazai csatár nagy helyzetben, tíz méterről lőtt fölé, majd egy kiugratás után Gerecs Gergő kapujából kilépve mentett a magát hosszan szöktető csatár elől. A 17. percben egy védelmi hiba után növelte előnyét a hazai csapat. Somogyi László röviden fejelte haza a labdát, melyre a teszéri csatár lecsapott, és a kapujából kilépő hálóőrünk felett a kapu közepébe emelt (2-0).

Alig öt perc elteltével sikerült a szépítés. Gondor András emelte be jobb oldalról a labdát, melyet Pákozdi Martin egy pattanás után nyolc méterről bombázott a hálóba (2-1).

Sokáig nem örülhettünk, mert a 23. percben egy szöglet után kivágott labda a hazai játékos elé került, bal oldalról nagy erővel tüzelt kapunkra, a lövést Gerecs Gergő bravúrral kiütötte, de a középen üresen álló támadó hat méterről már nem hibázott (3-1).

Tartásunkat bizonyítja, hogy két perc múlva újra közelebb zárkóztunk ellenfelünkhöz. Pákozdi Martin a középpályán vezette keresztbe a labdát, beadása elcsúszott a védő lába alatt, Gondor András lekezelte a játékszert, majd tíz méterről a bal felső sarokba bombázott (3-2).

Fél óra játék után a védők között kiugró csatár lövését kapusunk lábbal másodszorra hárította. 25 méteres szabadrúgáshoz jutottunk a bal oldalról, melyet Pákozdi Martin végzett el, de a hazai kapus bravúrral szögletre hárított. A szögletből Tóth József fejelt centikkel a hosszú sarok mellé-fölé. Tíz perccel a félidő vége előtt Gondor András jó labdával húzott el a bal oldalon, beadását a védő kézzel ütötte le, ezért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőhöz letett labda mögé Wittmann Gábor állt, és az elvetődő kapus mellett higgadtan gurított az ellenkező sarokba (3-3).

A félidő végét újból megnyomták a hazaiak, de gólt nem sikerült szerezniük. Legnagyobb helyzetüket a félidő végén hagyták ki, amikor egy 30 méteres szabadrúgást Gerecs Gergő a kapufára ütött, a visszapattanó labdát azonban a teszéri támadó öt méterről az égbe bombázta.

A második félidő is hazai helyzettel kezdődött, azonban a középen kiugró támadó lövését Gerecs Gergő bravúrral védte. Öt perc elteltével egy bal oldali bedobás után Gondor András elé került a labda, lövése centikkel kerülte el a hosszú sarkot. Az 56. percben szöglethez jutottunk a bal oldalról. Szalai Péter csavarta középre a labdát, amely a kapus felett átszállva, érintés nélkül hullott a hosszú sarokba (3-4).

A teszériek 25 méteres szabadrúgással veszélyeztettek, de a lövés centikkel célt tévesztett, majd Józsa Ádám passzol Papp Imre elé, aki húsz méterről kapásból lőtt, de a labda fölé szállt. A 65. percben a védőtől elszakadó hazai támadó középről tüzelt, kapusunk a felső lécre ütötte a labdát, majd a kipattanót már sikerült magához ölelnie. Egy perc múlva a 16-osunk on belüli közvetett szabadrúgás után előbb Gerecs Gergő mentett, majd a kipattanó utáni lövés Wittmann Gáborról vágódott szögletre. Negyed órával a vége előtt Pákozdi Martin ugrott ki, de a 16-oson belül a kapus és a védő együttes erővel szerelte kissé gyanús körülmények között, majd Pődör József és Papp Imre összjátéka után utóbbi lőtt nem sokkal a hosszú sarok mellé. A hazaiak távoli lövésekkel próbálkoztak, az egyik ilyen után egy véleményes kezezés miatt (test mellé szorított kéz volt) az utolsó percben 17 méteres szabadrúgáshoz jutottak, amelyet az ellenfél csatára a hosszú sarokba vágott, kialakítva ezzel a végeredményt (4-4).

Összességében nagyon jó, küzdelmes, izgalmas, színvonalas mérkőzést játszottunk, melyet kis szerencsével megnyerhettünk volna, bár a mérkőzés összképe alapján az eredmény igazságosnak mondható. Mindez nagyon sportszerű körülmények között zajlott, és közönségszórakoztató mérkőzést eredményezett. Ha ezt a lelkes játékot nyújtjuk a jövő héten is, akkor újra győzelmet ünnepelhetünk majd a kemenesszentpéteri csapat ellen.

Hajrá Adásztevel!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Pápateszér - Adásztevel: 3-2 (3-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Lovászpatona: 8-1 (5-1)

(2012.05.13.)

Hideg, szeles időben léptünk pályára az alábbi felállásban: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Somogyi László, Tóth József (Gondor Endre '52), Szabó András - Papp Imre, Pődör József, Józsa Ádám (Wittmann Gábor '85), Gondor András (Lampért Gyula '62) - Szalai Gábor, Pákozdi Martin.

Sajnálatos bordatöréseim miatt csak a nézőtérről szemléltem az eseményeket, amelyek az esélyeknek megfelelően alakultak. Mindjárt az első percben Gondor András tálalt a kiugró Pákozdi Martin elé, aki balról, 14 méterről a hosszú sarok mellé gurított. A negyedik percben újra Pákozdi Martin lőhetett volna gólt, de egy egyéni szóló után a 16-os sarkáról leadott lövését a kapus lábbal védte. A hatodik percben Gondor András húzott el a bal oldalon, beadását a hosszú saroknál érkező Józsa Ádám öt méterről lőtte a kapuba (1-0).

A nyolcadik percben Pődör József ugratta ki középen Papp Imrét, akinek 13 méteres lövését a vendégek kapusa lábbal hárította. Egy perc múlva Pákozdi Martin középen kicselezte védőjét, lövése kipattant a kapusról, amelyre Józsa Ádám érkezett, de az ő kísérletét is blokkolni tudta a lovászpatonai hálóőr. A sorra kihagyott helyzetek után egy védelmi megingást kihasználva egyenlített az ellenfél. Tóth József röviden passzolta vissza a labdát, melyre a támadó lecsapott és a 16-os vonaláról a kimozduló Gerecs Gergő mellett a hosszú sarokba gurított (1-1).

A 12. percben Pákozdi Martin az ötös sarkáról lőtt, de a védőről szögletre pattant a labda. A szögletről Józsa Ádám egy lépéssel maradt le. Egy perc múlva Pákozdi Martin 15 méteres lövését a kapus a kapu fölé ütötte. A 16. percben Gondor András kiugratását Pákozdi Martin hosszan vette át, így odalett a ziccer. A 20. percben Józsa Ádám középre tartó lövését védte magabiztosan a kapus. Egy perc múlva Pődör József bal oldali szögletét Pákozdi Martin az ötösről fejelte a kapuba (2-1).

A 23. percben Józsa Ádám beadását Papp Imre 11 méterről vágta a léc főlé. A 26. percben Pődör József bal oldali szögletét a kapus Gondor András feje elől csúsztatta szögletre. A 29. percben egy szabadrúgás után Gondor András centikkel fejelt a hosszú sarok mellé. A rövid kirúgást ugyanő lefülelte, de a 16-osról fölé rúgta a labdát. A 33. percben Somogyi László tört előre a jobb oldalon, kiugratta Szalai Gábort, aki a rátörő kapus mellett önzetlenül tálalt az üresen érkező Józsa Ádám elé, aki tíz méterről gurított az üresen maradt kapuba (3-1).

A 35. percben Józsa Ádám adott középre, a védők ügyetlenkedtek, így Szalai Gábor csapott le a labdára és hat méterről a kapu hosszú sarkába lőtt (4-1).

Két perc múlva ugyanő lőhetett volna újabb gólt, de balról a jobb kapufa mellé lőtt. A 41. percben Szabó András szöktette a hosszú oldalon érkező Pákozdi Martint, aki a kifutó kapus mellett tíz méterről a kapu közepébe gurított (5-1).

A 43. percben Gondor András egy csúsztatott fejessel indította Szalai Gábort, aki tiszta helyzetben a kapusba lőtt, majd a visszapattanó labdát a kapu fölé rúgta.

A második félidő Pákozdi Martin távoli lövésével kezdődőtt, melyet a kapus másodszorra tudott hárítani. A 48. percben Pődör József Böröczky Róbert, Szalai Gábor volt a labda útja, utóbbi jobb oldali beadását Józsa Ádám hét méterről, középről fejelte a kapuba (6-1).

Öt perc múlva Papp Imre ugratta ki Pákozdi Martint, a 16-oson kívülre kifutó kapus támadónkra bombázta a labdát, ami a kapu felé pattant és Pákozdi Martin egy méterről lőtt az üres kapuba (7-1).

Az 55. percben egy kapunk előtti kavarodás után Gerecs Gergő védett egy tíz méterről leadott lövést. A 60. percben Lampért Gyula szabadrúgásból indította Pákozdi Martint, akinek lövésébe a védő az utolsó pillanatban tette bele a lábát. Két perc múlva Pm eltolta a labdát a kapus mellett, de Szalai Gábor lesről talált a hálóba. Egy perc múlva Papp Imre remek labdával ugratta ki Szalai Gábort, de 12 méteres lövésében nem volt elég erő, így a kapus védeni tudott. A 69. percben egy Józsa Ádámtól visszakapott labdával Pákozdi Martin lépett ki középen, és okosan 15 méterről a hosszú sarokba gurított (8-1).

Két perc múlva Józsa Ádám jó labdával lépett ki, de hosszan szöktette magát. A 75. percben Böröczky Róbert 15 méterről vágta a kapu fölé a labdát. Három perc múlva Pődör József indítását Pákozdi Martin húsz méterről a kapusba lőtte, majd egy perc múlva ugyanő két méterről gurított egy jobb oldali beadást a kapu mellé. A 83. percben Böröczky Róbert lövését hárította bravúrral a kapus. A végén még Pákozdi Martin hagyott ki újabb két ziccert.

Egyoldalú mérkőzésen helyzetek tömkelegét hagytuk ki, de győzelmünk így sem forgott veszélyben, hisz a két csapat játéktudása között igen jelentős különbség volt. A nyolc rúgott gól mellett meg kell említenem, hogy helyzetkihasználásunk így is pocsék volt. A következő - Pápateszér elleni - mérkőzésünkön nem lesz ennyi helyzetünk, így pontosabban kell támadásainkat befejezni, hogy azon, a helyezésünket erősen meghatározó mérkőzésen győzelemmel tudjunk a pályáról levonulni.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Lovászpatona: 5-1 (4-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Mezőlak-Adásztevel: 0-6 (0-3)

(2012.05.06.)

Kellemes melegben, de a szokásos viharos szélben kezdődött a találkozó, melyen az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Gondor Endre Richárd, Mehringer László, Tóth József, Somogyi László - Papp Imre, Pődör József, Józsa Ádám, Szabó András (Lampért Gyula '56), Wittmann Gábor, Pákozdi Martin.

Mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, jobbára a középpályán folyt a labda, így egyik kapu előtt sem alakult ki komolyabb gólhelyzet. A hazaiak távoli lövésekkel próbálkoztak, a mi passzainkba pedig sok hiba csúszott, nem tudtuk helyzetbe hozni csatárainkat. Vezető gólunk sem igazi akcióból született. Gerecs Gergő végzett el egy kirúgást a 11. percben, melyet a hazai középhátvéd szerzett meg, ám ahelyett, hogy elrúgta volna a labdát, utolsó emberként cselezni próbált. Pákozdi Martin szerelte a térfél közepén, majd bevezette a 16-oson belülre és a kifutó kapus mellett 15 méterről a hosszú sarokba lőtt (0-1).

A vezetés megszerzése lendületet adott nekünk. Átvettük a játék irányítását, és negyedóra elteltével szöglethez jutottunk. A jobb oldali sarokrúgást Wittmann Gábor végezte el. Erőből belőtt labdájára Mehringer László szabadon ugrott fel és tíz méterről a hosszú sarokba bólintott (0-2).

Következő akciónkból Pákozdi Martin szerezhetett volna gólt, de az utolsó pillanatban szerelték, majd Wittmann Gábor távoli lövését hárította a mezőlaki hálóőr. A félidő közepén jártunk, amikor a 2. szögletünket végezhettük el, az elsőhöz hasonló koreográfia szerint. Wittmann Gábor ezúttal a bal oldalról ívelt középre, melybe a felugró kapus csak egy kicsit tudott beleérni. A hosszú oldalon érkező Mehringer László az ötös sarkáról fejelt kapura, a labda a felső lécről a gólvonalra, onnan pedig a hálóba hullott (0-3).

A hazaiak is rákapcsoltak, így ezután a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Fél óra játék után a hazaiak középpályása egy cselsorozat után jutott kapunk elé, de kiszorított helyzetből a hosszú sarok mellé csavart. Később Wittmann Gábor ugrott ki a jobb oldalon, az alapvonalról visszagurított az üresen érkező Józsa Ádám elé, aki az üresen maradt kapuba helyezett, de a játékvezető leshelyzet miatt visszafújta a találatot.

Újra a mezőlakiak veszélyeztettek. Egy kapu előtti kavarodás után a hazai csatár hat méterről kapura lőtt a védők lábai között, de Gerecs Gergő magabiztosan hárított. A félidő végén Józsa Ádám egy hosszúnak tűnő labdát ért el a szögletzászló közelében, majd a rátámadó kapus mellett kapura lőtt, ám a játékszer a gólvonalon végigpattogva elkerülte a kaput.

A második félidő elején újabb gólokat szerezhettünk volna. Előbb Pákozdi Martin lőtt a kapusba hét méterről, majd öt perc múlva Wittmann Gábor 14 méterről emelte át a kifutó hazai hálóőrt és sajnos a kaput is. Mi irányítottuk a játékot, laposan járattuk a labdát, amelyet a mezőlakiak nehezen tudtak lekövetni. Helyzeteink azonban kimaradtak, így nem tudtuk végleg megtörni ellenfelünket, akik továbbra is távoli lövésekkel, kiugratásokkal próbálkoztak, de vagy a védelem vagy a kapusunk tudtak hárítani. Az idő múlásával a hazaiak kezdtek hitehagyottá válni, ezért egyre többször jutottunk el kapujuk elé, de ebben az időszakban támadóink nem koncentráltak megfelelően, így a legígéretesebb helyzetek is kimaradtak. A félidő közepén a mezőlaki támadó léphetett ki térfelünk közepéről, de tíz méterről leadott lövését Gerecs Gergő nagy bravúrral, lábbal hárította. Negyed órával a befejezés előtt dőlt el a találkozó. Wittmann Gábor keresztlabdáját Pákozdi Martin vezette kapura, majd három védő és a kapus között nekiállt cselezgetni. Már-már úgy tűnt, hogy szerelni tudják, de végül középről leadott tíz méteres lövése utat talált a hálóba (0-4).

A 80. percben egy felívelt labdát Papp Imre fejjel csúsztatott Pákozdi Martin elé, aki húsz méterről váratlanul, állítás nélkül lőtt kapura, a fűbuckán megpattanó labda pedig a kapust becsapva jutott a hazai kapuba (0-5).

Öt perccel a vége előtt Wittmann Gábor kiugratásából Pákozdi Martin immár a negyedik gólját szerezte a mérkőzésen, miután a kimozduló kapust becsapva a hosszúsarokba lőtt (0-6).

A hátralevő időben az eredmény már nem változott.

Sokat passzolva, jó játékot nyújtva sikerült fölényesen visszavágni a sportszerűen játszó mezőlaki csapatnak. Védőink szinte hiba nélkül látták el feladatukat, középpályásaink mind védekezésben, mind az előrejátékban jeleskedtek, csatáraink pedig folyamatos nyomás alatt tartották az ellenfél kapuját. Jól működő csapatjáték hozta meg ma számunkra a sikert. Külön dicséretet érdemel a fiatal játékvezető, aki mindig akcióközelben volt, és jól ítélte meg a kétes szituációkat. Ha ezt a játékot tudjuk nyújtani a hátralévő mérkőzéseinken is, akkor még esélyünk lehet megszerezni a tartalékbajnokság harmadik helyét, ami várakozás feletti teljesítmény lehetne a csapattól.

Hajrá Adásztevel!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Mezőlak - Adásztevel: 4-0 (2-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Mihályháza: 2-3 (1-1)

(2012.04.29.)

Nyárias meleg, de a szokásos szél fogadta a pályára lépő csapatokat. Összeállításunk: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert (Tóth József '53), Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László - Papp Imre, Józsa Ádám (Lampért Gyula '63), Szalai Gábor, Szabó András - Gondor András (Pődör József '60), Pákozdi Martin.

Már rossz előjelekkel indult a mérkőzés, hisz több hiányzónk is volt (ki sérülés, ki egyéb elfoglaltság miatt), ráadásul újra azt a játékvezetőt fogtuk ki, aki a marcaltői mérkőzésünket is vezette, kevés sikerrel. Most még azt a teljesítményt is sikerült alulmúlnia. De haladjunk időrendben.

A mérkőzés elejét megpörgette a bajnoki címre hajtó vendéggárda. Nem találtuk a helyünket a pályán, nem fogtunk embert, így sok helyzet alakult ki kapunk előtt. Gyakran húztak el a széleken az ellenfél támadói, és veszélyes beadásaikat sokszor nehezen tudtuk tisztázni. Egy kapu előtti kavarodás után Gerecs Gergő védett bravúrral, majd egy szögletet követő rövid felszabadítás után a mihályházi támadó lőtt nagy helyzetből a kapu fölé. Negyed órának kellett eltelnie, hogy rendezzük sorainkat, és kicsit kiszabaduljunk kapunk elől, de Pákozdi Martin lövése a rövid saroknál kissé célt tévesztve hagyta el a játékteret. A 23. percben jártunk, amikor a vendégek középen vezettek támadást, de a kiugratás 2-3 méteres lesen találta a támadót. Mivel senki nem mozdult a labdára , mégis elindult rá, ám a bíró továbbot intett, így egy visszacsel után balról a kapu hosszú sarkába csavart (0-1).

A nyilvánvaló leshelyzetet mindenki látta, kivéve a vezetőbírót. Mindez nem tört meg bennünket és jó tíz perc múlva összejött az egyenlítés. Két csatárunk együttes erővel vitte el a labdát a vendégvédők között, majd Szalai Gábor 15 méterről a vetődő kapus mellett a rövid sarokba lőtt (1-1).

A félidő utolsó percében újra a játékvezetés "magasiskoláját" láthattuk. Gólhelyzetben kitörő csatárunkat a 16-oson belül szabálytalanul szerelték, a játékvezető pedig kifelé ítélt szabadrúgást. Ezt a döntését a partjelző intésére aztán megváltoztatta (fél perc kellett hozzá!), és szabadrúgást ítélt a javunkra (húsz méterről!), amiből persze nem lett gól.

A második félidőben is az történt a pályán, amit a vendégek akartak, bár nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani, inkább távoli lövésekkel kísérleteztek, de Gerecs Gergő mindannyiszor a helyén volt. Tíz perc után Pákozdi Martin ugorhatott volna ki egy indítás után, de a játékvezető les címén - szerintem hibásan - megállította az akciót. A 60. percben Gerecs Gergő végzett el kirúgást, amely 2 pattanás után Pákozdi Martin elé került, ő pedig higgadtan a kifutó kapus mellett a hosszú sarokba gurított (2-1).

A vezetést őrizve visszahúzódtunk a kapunk elé, na meg azért, mert kezdtünk fáradni is, így a vendégek támadásai futottak végig a pályán, egyenlőre kevés sikerrel. A 75. percben jártunk, amikor egy szöglet szállt át a hosszú oldalra, ahol a mihályházi csatár egy cselt csinált a védőnkkel szemben, aki hozzá sem ért, ám a támadó hatalmas vetődéssel elesett. A játékvezető - feltéve a koronát addigi "parádés" produkciójára - 11-est ítélt, amit az ellenfél higgadtan értékesített (2-2).

Nem állt le a vendégcsapat, és a 80. percben egy kapu előtti létszámfölényes helyzet után az ötös sarkáról a rövid felső sarokba rúgták a labdát (2-3).

A hátralévő időben cserével és labdatartással húzták az időt, mi pedig nem tudtunk újítani, így maradt az eredmény.

Mérhetetlenül csalódott vagyok az eredmény miatt, amelyet két dologra tudok visszavezetni. Az első: jó csapattal játszottunk, amely sokat futott, de ezt az iramot csak 60 percig bírtuk. A második: egy kis szerencsével még így is győzhettünk volna, ha a rajtunk kívülálló feltételek egyenlőek lettek volna, azaz olyan "sporttárs" vezette volna a találkozót, aki társunk lett volna a sportban. Sajnálatos, hogy egy ember hozzá nem értése 22 másik ember szórakozását teheti tönkre.

Hajrá Adásztevel!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Mihályháza: 2-8 (1-7)

Képek a mérkőzésről:

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Takácsi-Adásztevel: 1-2 (0-1)

(2012.04.22.)

Enyhén szeles, erősen felhős délután fogadta a pályára kivonuló csapatokat. Összeállításunk a következő volt: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Tóth József, Somogyi László - Komjáti Csaba (Gondor Endre Richárd '24), Wittmann Gábor (Pődör József '60), Józsa Ádám, Szabó András (Lampért Gyula '65) - Pákozdi Martin, Gondor András.

Mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó, sokáig nem alakult ki említésre méltó helyzet a kapuk előtt. A hazaiak távoli lövésekkel próbálkoztak, kevés eséllyel, a mi támadásainkba pedig rengeteg átadási hiba csúszott. A 10. percben Pákozdi Martint ugrattuk ki, aki a védőket lefutva már csak a hazai kapussal volt szemben, de ahelyett, hogy megemelte volna a labdát, 10 méterről laposan a kivetődő kapusba gurított. Átvettük a játék irányítását, széleken vezetett támadásaink után rendre zavart okoztunk a takácsi kapu előtt. Egy ilyen kapu előtti kavarodás után a 20. percben sikerült megszereznünk a vezetést. Wittmann Gábor forgolódott a labdával a 16-oson belül, elhúzta a labdát balra, majd 12 méterről a hosszú sarokba lőtt. A labda az elvetődő kapus előtt felpattant, és így jutott be a hálóba (0-1).

A 24. percben sajnálatos sérülés történt. Komjáti Csaba tört előre a középpályán, az ellenfél játékosa azonban hátulról taszított rajta, így a testsúlya a jobb lábára nehezedett, amely megsérült. A játékot már folytatni nem tudta, mentő vitte el a kórházba, ahol a diagnózist majd később állapítják meg. Reméljük, hamar rendbe jön a lábad, jobbulást Csabi!

Továbbra is mi irányítottuk a játékot. Egy szöglet után Szabó András fejese akadt el a védőkben, majd ugyanő nem tudta levenni a labdát kecsegtető helyzetben, azután Wittmann Gábor lövése változtatott irányt egy védőn, így a kapu mellé csorgott a labda. Gerecs Gergőnek egy hárítani valója akadt, amikor egy 20 méteres csavarást ütött vetődve szögletre, a szöglet pedig veszélyesen csavarodott kapunk előtt keresztbe, de aztán érintés nélkül hagyta el a játékteret a hosszú oldalon.

A félidőben el kezdett esni az eső, ami csúszóssá tette a talajt, így a széltől is támogatva indításaink sokszor hosszúra sikeredtek. Gondor András és Pákozdi Martin szélen történő kiugratásai és elfutásai azonban továbbra is sok gólveszélyt hordoztak magukban, szélről beadott labdáikat a védők kapkodva, üggyel-bajjal tudták csak hárítani. A középpályán feljavuló ellenfél több veszélyt tudott teremteni kapunk előtt, mint az első félidőben, de igazi nagy ziccert így sem tudtak kialakítani, mert védelmünk stabilan állt a lábán és gyakran kisegítettük egymást. A mérkőzés negyed órával a vége előtt dőlt el. Pődör József végezhetett el sarokrúgást a bal oldalról, amelyet a védők röviden fejeltek ki. Mehringer László a 16-os sarkán megszelídítette a játékszert, majd visszagurított az üresen álló Böröczky Róbert elé, aki 16 méterről bal lábbal csavart védhetetlenül a kapu hosszú felső sarkába (0-2).

A maradék időben már nem erőltettük a támadásokat, így felépített akciók nem futottak végig a pályán. A 88. percben Gondor András is megsérült a jobb lábán, és a bíró még őt látta szabálytalannak. A szabadrúgás utáni kavarodásból leadott távoli lövést Gerecs Gergő oldalra rúgta, és az üresen érkező hazai támadó az alapvonalról a kapus és a kapufa között a hálónkba talált (1-2).

A maradék időben említésre méltó esemény már nem történt.

Összességében egy durván rugdosó ellenfelet - amely belépőket a játékvezető nem torolta meg - közepes játékkal is magabiztosan sikerült legyőznünk, de ha támadásainkat pontosabban fejezzük be, akkor a különbség nagyobb arányú is lehetett volna. Legközelebbi ellenfelünk Mihályháza lesz, akik ellen jobb teljesítményt kell nyújtanunk a sikerhez.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Takácsi - Adásztevel: 6-3 (3-2)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Vanyola: 2-2 (0-0)

(2012.04.15.)

Borult, mérsékelten hűvös, enyhén szeles idő fogadta a pályára kivonuló csapatokat, melyen összeállításunk a következő volt: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert (Gondor Endre Richárd '55), Mehringer László, Tóth József, Somogyi László - Papp Imre (Komjáti Csaba '65), Wittmann Gábor, Józsa Ádám (Gondor András '35), Szabó András (Pődör József '62) - Szalai Péter (Pákozdi Martin '20), Szalai Gábor (Lampért Gyula '85).

A bajnoki listavezető vendég csapat kezdte jobban a találkozót. Sokat futva, nagy iramot diktálva helyzeteket alakítottak ki kapunk előtt, uralták a játékot. Több távoli próbálkozás után az első komoly helyzetet a 10. percben alakították ki, amikor a vanyolai támadó jobb oldalról leadott lövését kapusunk másodszorra hárította. Negyed óra játék után, másodszor jutottak sarokrúgáshoz a vendégek. A beívelést a hosszú sarokról fejelték vissza a kapu elé, ahol a berobbanó támadó hat méterről kapusunk ölébe lőtte a labdát. Öt perc múlva újabb ziccer maradt kihasználatlanul kapunk előtt. Egy rövidre sikerült felszabadító rúgás után a középpályán szerezték meg a labdát a vanyolaiak, majd középről, húsz méterről remek ütempasszal ugratták ki támadójukat, aki nagy helyzetben tíz méterről a kapu fölé emelt. Újabb, védők mögé beívelt labdából a vendégek csatára kapusunkat megelőzve a ismét a kapu fölé emelt. Fél órának kellett eltelnie ahhoz, hogy az első valamire való akciónkat feljegyezhessük. Ekkor a felezővonalról Wittmann Gábor pörgette a labdát a kiugró Pákozdi Martin elé, aki 15méterről megcélozta a hosszú sarkot, de a vendégkapus bravúros mozdulattal lábbal tudott hárítani. Nem sokkal később Wittmann Gábor senkitől sem zavartatva léphetett ki, s a kapuig vezethette volna a labdát, de a játékvezető - lest ítélve - megállította akciónkat. A félidő vége felé a vendégek középpályása mindenkit kicselezve az alapvonalig vezette a labdát, bal oldali beadását Gerecs Gergő bravúrral ütötte középre a bevetődő támadók elől, a kipattanó labdát pedig tíz méterről lőtte fölé a vanyolai játékos. A félidő utolsó helyzete a miénk volt, a középpályáról érkező indítást Szalai Gábor egyből továbbította a kiugró Pákozdi Martin elé, de újra lesállás miatt állították meg a ziccernek induló helyzetünket, így maradt a gól nélküli állás.

A második félidő elejét újra megpörgette a bajnoki címre hajtó vendégcsapat, és több kisebb helyzet után az 51. percben megszerezték a vezetést. Középpályán szereztek labdát, majd húsz méterről kapura lőttek, a lövés Mehringer László hátán irányt változtatva a balra elinduló kapusunkat megtréfálva védhetetlenül vágódott a háló jobb oldalába (0-1).

Támadásban maradtak a vanyolaiak és egy óra játék után növelték is előnyüket. Bal oldalon vezettek támadást, ahol létszámfölénybe kerültek, 16-osunkon belülre vezették a labdát, melyet a védők és kapusunk felett átívelve a hosszú saroknál érkező támadó zavartalanul helyezett az üresen maradt kapuba (0-2).

Ezután azt gondolták, hogy megnyerték a találkozót, visszaálltak kapujuk elé, melyet hamar góllal büntettünk. Wittmann Gábor jobb oldalra szálló kiugratását Szalai Gábor ívelte a kapu elé, és a hosszú saroknál érkező Pákozdi Martin egy méterről sodorta be a labdát a kapu bal sarkába (1-2).

Erőltettük a támadásokat az egyenlítés érdekében, ám ez azzal járt, hogy hátul fellazultunk, így a vendégek kontratámadásai sok veszélyt hordoztak magukban, ám Gerecs Gergő több alkalommal is bravúrral hárított, vagy a védők szereltek az utolsó pillanatokban, így nyílt maradt az összecsapás. A 88. percben a középvonalnál jutottunk szabadrúgáshoz. Wittmann Gábor ívelte a labdát a 11-es pont környékére, ahol Gondor András szerezte azt meg, majd balra megtolta és tíz méterről a kimozduló kapus mellett a hosszú sarokba gurított (2-2).

A hátralévő időben az eredmény már nem változott.

Jó játékvezetés mellett a vendégek közelebb álltak a győzelemhez, de küzdeni tudásunkkal, akarásunkkal bravúrt végrehajtva rászolgáltunk az egyik bajnoki pontra. Vert helyzetből álltunk fel az elkényelmesedő bajnokesélyes ellen, s ez jól mutatja csapatunk erősségét, hogy hátrányban sem adjuk fel, nem vitatkozunk egymással, s az utolsó pillanatokig hajtunk az eredmény érdekében. Remélem, hogy ez a mentalitás a hátralévő mérkőzéseinken is jellemezni fog bennünket.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Vanyola: 4-5 (0-2)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Marcaltő-Adásztevel: 0-0

(2012.04.08.)

Meglehetősen hideg időben, természetesen szélben, szórványos hózáporokkal tarkított mérkőzésen az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Tóth József, Somogyi László - Komjáti Csaba, Papp Imre, Wittmann Gábor, Szabó András - Szalai Péter, Pákozdi Martin.

Mezőnyjátékkal indult a találkozó, melyen a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést. Többször vesztettünk labdát saját térfelünkön, amelyből szélsőiket próbálták kiugratni a marcaltőiek. Ez többször sikerült is nekik, így gólveszélyes szituációk adódtak kapunk előtt, de vagy az utolsó pillanatokban sikerült hárítanunk, vagy a csatárok rontottak kecsegtető helyzetben. Negyed óra elteltével először jutottunk el az ellenfél kapujához, de Pákozdi Martin elől végül menteni tudtak a védők. Egy kapu előtti kavarodás után a hazai védők felszabadítása Somogyi Lászlót találta üresen 30 méterre a kaputól, aki tolt egyet a labdán, majd kapura lőtt, de centikkel eltévesztette a jobb felső sarkot. A 30. percben jártunk, amikor egy kiugratásra rajtolt rá a hazaiak gyors jobbszélsője, s bár a labda hosszú lett, de kapusunk és védőnk az ötösön összefutott egymással, így Gerecs Gergő kiejtette a labdát, mely az ellenfél csatárához került, aki visszagurította a játékszert az üresen érkező támadótársához, de gyengén helyezett lövését Mehringer László a gólvonalról kirúgta. Ezután még Wittmann Gábor veszélyeztette kétszer a hazai kaput. Előbb egy baloldali 25 méteres szabadrúgása szállt a kapu fölé, majd szintén bal oldalról leadott lövésszerű beadása suhant el centikkel a középen érkező Pákozdi Martin, majd a hosszú saroknál becsúszó Szalai Péter lába előtt is.

A második félidőben a széltől támogatott marcaltőiek távoli lövésekkel próbálkoztak, de Gerecs Gergő mindannyiszor a helyén volt, egy ízben bravúrt bemutatva tudott szögletre hárítani. Egy órányi játék után jogos 11-estől fosztott meg bennünket a játékvezető. Wittmann Gábor a bal oldalon kapott labdát, majd az alapvonalig vezette, betört vele a 16-oson belülre, beadását azonban az ellenfél védője fejmagasságban ütötte le a kezével, ezt azonban sem a játékvezető, sem a partjelző nem kívánta észrevenni, így a játék tovább folytatódott. Nem sokkal később Papp Imre kitűnő labdával ugratta ki a védők mögül kilépő Wittmann Gábort, ő bevezette a labdát a büntetőterületen belülre, s bár még közelebb is vihette volna a labdát, 15 méterről lövésre vállalkozott, ám a játékszer a kapu fölött hagyta el a játékteret. Az utolsó negyed órára kicsit elfáradtunk - illetve két középpályásunk is megsérült, sántítottak, ám mivel cserénk nem volt, így a pályán maradva vállalták a rásérülés kockázatát - ellenfelünk több nagy helyzetet is kialakított kapunk előtt. Előbb egy kapu előtti rövid felszabadítás után a marcaltői középpályás 20 méterről lőtt kapura, mely kapusunk fölött átszállva a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe, majd egy kiugratás után már Gerecs Gergőn is túljutott a labda, melyet Mehringer László újra a gólvonalról hárított. Az utolsó percekben aztán megnyerhettük volna a találkozót. Előbb Pákozdi Martin rázta le a védőjét, és a középen teljesen üresen érkező Wittmann Gábor elé akart tálalni, de egy védő az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni előle, majd a szöglet után Pákozdi Martin a 16-osról lőtt, de lövése elakadt a saját testében és a védőkben, így ez a helyzet is kimaradt.

Már a hosszabbításban játszottunk, amikor egy jobb oldali beívelés után a fejeléshez felugró Komjáti Csabát a hazai védő két kézzel lökte ki a labda alól. A játékvezető a sípjába fújt, kezdtünk örülni a jogosan megadott 11-esnek, ám ehelyett kifele ítélt szabadrúgást. Úgy látszik szabálytalannak minősül, ha valaki a hátával rátámaszkodik ellenfele két kinyújtott kezére! A szabadrúgás után a játékvezető lefújta a találkozót, így az eredmény maradt gólnélküli eldöntetlen.

Mindkét csapatnak megvoltak az esélyei arra, hogy megszerezze a győzelmet a mérkőzésen, ám ezek vagy mind kimaradtak, vagy a sokat tévedő, fiatal játékvezető hibáiból - akit tapasztalt partjelzője egyáltalán nem segített a játékhelyzetek helyes megítélésében - meg sem teremtődtek csapatunk előtt, ezért nem sikerült győzelemmel távoznunk a találkozóról. Játékunkban sok volt a hiba, többször passzoltunk pontatlanul, mellyel az ellenfelet hoztuk helyzetbe. Ezeken javítani kell, mert következő ellenfelünk, a bajnoki éllovas Vanyola, ezeket a hibákat könyörtelenül ki fogja használni.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Marcaltő - Adásztevel: 5-3 (4-2)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Malomsok-Adásztevel: 0-7 (0-1)

(2012.04.01.)

Hideg, szeles időben lejátszott bajnoki mérkőzésünkön az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Gondor Endre Richárd, Mehringer László, Tóth József, Somogyi László - Komjáti Csaba (Lampért Gyula '60), Papp Imre, Wittmann Gábor (Pődör József '50), Szabó András - Szalai Gábor, Pákozdi Martin.

A hátszéllel támadó hazaiak az első percben kapunk elé szorítottak bennünket, amely végén nehezen, de sikerült felszabadítanunk. Az előre vágott labda Wittmann Gábor elé került, aki a középpályáról ugratta ki Pákozdi Martint. Csatárunk előbb érte el a labdát, mint a kapujából kifutó hazai kapus, és okosan, 20 méterről az üresen maradt kapuba ívelt (0-1).

A gyors vezetés megnyugtatott bennünket, hátul is rendeztük sorainkat, irányítottuk a játékot. A tizedik percben Pákozdi Martin indításával Szalai Gábor lépett ki, a 16-os vonaláról leadott lövése azonban centikkel elkerülte a kapu jobb sarkát. Öt perc múlva Komjáti Csaba került tiszta lövőhelyzetbe a 16-oson belül, de rosszul találta el a labdát, így ez a helyzet is kimaradt. Több kisebb helyzetet dolgoztunk ki, a malomsoki csapat csak távoli lövésekkel veszélyeztetett, de Gerecs Gergő mindannyiszor a helyén volt. Egy bal oldali védőkről visszapattanó 15 méteres kísérletet pedig bravúrral ütött szögletre. A 35. percben újra ziccert hibáztunk. Szalai Gábor senkitől nem zavartatva vezette kapura a labdát, de hosszan szöktette magát, így a kapujából kilépő hálóőr menteni tudott. A félidő utolsó perceiben egy perc alatt újabb két 100 %-os helyzet maradt kihasználatlanul. Előbb Szalai Gábor cselezte be magát az ötös vonaláig, majd a kapus lábába rúgta a labdát, majd Pákozdi Martin már a kapust is kicselezve 6 méterről gurított kapura, de a visszaérő védő a gólvonalról kirúgta a labdát.

A gólhelyzetek kidolgozása - és kihagyása - a második félidő elején is folytatódott. Pákozdi Martin, Szalai Gábor, Szabó András előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, de ezek kihasználatlanul maradtak. Ez majdnem megbosszulta magát, hisz előbb saját kapunkat veszélyeztettük - kapusunk bravúrral mentette a felszabadításnak szánt labdát -, majd az ötös sarkánál kellett menteni az ellenfél csatára elől.A félidő közepén aztán megtört a jég. A 65. percben jártunk, amikor egy jobb oldali beadást az üresen álló Pákozdi Martin kezelt le 8 méterre a kaputól, majd pattogó, kissé lecsúszott lövése a hosszú sarokban kötött ki (0-2).

Öt perc múlva Szabó András ugratta ki középen Szalai Gábort, aki a kilépő kapus felett 12 méterről emelte a labdát a hálóba (0-3).

Az ellenfél végképp megtört, két játékosa lement a pályáról, így emberelőnybe kerülve már tetszés szerint alakíthattuk ki helyzeteinket, melyekből újabb gólokat lőttünk. Előbb Pákozdi Martin lépett ki a védők között, legurította a labdát az üresen érkező Szalai Gábor elé, aki az üresen maradt kapuba helyezett (0-4).

A 80. percben Lampért Gyula futott el a jobb oldalon, beadását Mehringer László kezelte le 8 méterre a kaputól, majd a hosszú saroknál üresen helyezkedő pákozdi Martinhoz passzolt, aki a kivetődő kapus mellett elhúzva a labdát, a kapu közepéba gurított (0-5).

Három perc múlva ismét Lampért Gyula adott középre a jobb oldalról, labdáját Papp Imre a jó ütemben érkező Pődör József elé tálalta, aki 6 méterről a léc alá vágta a játékszert (0-6).

A 85. percben Mehringer László az ötös és az alapvonal találkozásáig cselezte be megát, majd visszagurította a labdát az üresen álló Pődör József elé, aki 8 méterről gurított az üres kapuba (0-7).

A középkezdés után a játékvezető lefújta a mérkőzést.

Megérdemelt, nagyarányú győzelmet arattunk, a széteső és a végére elfogyó vendéglátóinkkal szemben, bár egy órán keresztül csak a helyzetek kihagyásában jeleskedtünk. ha csak a ziccereinket berúgjuk, akkor is kétszámjegyű győzelmet arathattunk volna. Összességében jól játszva, megérdemelten szereztük meg a három bajnoki pontot.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Malomsok - Adásztevel: 0-1 (0-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Gic: 0-1 (0-0)

(2012.03.25.)

Hűvös, szeles időben lejátszott első tavaszi hazai mérkőzésünkön az összeállításunk a következő volt: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Tóth József, Somogyi László - Papp Imre (Komjáti Csaba '42), Wittmann Gábor, Józsa Ádám, Szabó András (Lampért Gyula '79) - Gondor Endre Richárd (Pődör József '63), Pákozdi Martin.

Rögtön az első percben vezetést szerezhettünk volna. Wittmann Gábor a középpályáról indította a leshatárról kilépő Pákozdi Martint, aki azonban 10 méterről balról a kapu fölé rúgta a labdát. E ziccer kihagyása után is lendületben maradtunk. Előbb Wittmann Gábor lőhetett üresen kapura, de 16 méteres lövése fölé szállt, majd Pákozdi Martin legurított szabadrúgása centikkel kerülte el az ellenfél kapujának jobb felső sarkát. A félidő közepén ismét Wittmann Gábor veszélyeztetett, de lövése újra magas lett. Hiába birtokoltuk többet a labdát és alakítottunk ki veszélyes helyzeteket, a kaout nem sikerült eltalálnunk, így a vezető gól elmaradt. Fél óra játék után nagy helyzetet hagytak ki a vendégek. Egy előre ívelt labdát Mehringer László röviden csúsztatott haza, az ellenfél csatára lecsapott rá, elhúzta a kivetődő kapus mellett a labdát, majd kisodródott helyzetből balról az üresen maradt kapu előtt keresztbe lőtte el a játékszert. A helyzetre helyzettel válaszoltunk. Wittmann Gábor bal oldali szabadrúgására Mehringer László üresen érkezett, 10 méteres fejesét a kapus bravúrral kiütötte, a visszapattanó labdát Mehringer László újra a kapura bólintotta, ám a feltápászkodó kapus helyett ezúttal a felső léc hárított, majd a védők felszabadítottak. A félidő végén egy bedobás után Mehringer László lőtt 20 méterről jobbról kapásból kapura, de a labda fél méterrel elkerülte a hosszú sarkot.

A második félidő gici góllal kezdődött. A vendégek térfelén egy összecsapás után csatárunk a földön maradt, mindenki leállt a sérülés miatt, de a játékvezető sípja néma maradt, így az ellenfél középpályása akadálytalanul hozta végig a pályán a labdát, mi hevesen reklamáltunk, mert még mindig a földön hevert a játékosunk, de nem szakította meg a játékot a bíró, így a gici játékos 20 méterről kapunk bal oldalába lőtt (0-1).

Az ilyen körülmények között esett gól felpaprikázta a hangulatot. Öt perc után hasonló eseménysor játszódott le a pályán. Most egy gici játékos maradt lenn a füvön, a labda nálunk maradt, ám a bíró most megállította a támadásunkat. Ez persze újra indulatokat szült. Az 55. percben játékosunk hátulról becsúszva szabálytalankodott, az ellenfél pedig törlesztett, ezért mi egy sárga lappal, a giciek pedig egy kiállítással lettek "gazdagabbak". Az emberelőnyben tovább növeltük a mezőnyfölényünket, de helyzeteink kimaradtak. Tíz perccel a vége előtt mintaszerű támadást vezettünk végig a pályán, végül Mehringer László kiugratását a már sérülten játszó Józsa Ádám a 16-os vonaláról gyengén lőtte tiszta helyzetből kapura. A vége előtt Tóth József centikkel maradt le Wittmann Gábor beadásáról, így az eredmény már nem változott.

Összességében nem érdemeltünk vereséget, helyzeteink alapján nyernünk kellett volna, de sajnos nem voltunk hatékonyak a kapu előtt, így az ellenfél egy tisztességtelen, sportszerűtlen góllal elvitte tőlünk a 3 bajnoki pontot. Javítási lehetőség legközelebb a Malomsok elleni bajnoki mérkőzésünkön lehetséges.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Gic: 2-2 (1-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Nagyacsád-Adásztevel: 1-3 (1-0)

(2012.03.18.)

A tavaszi szezon első mérkőzésén az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Tóth József, somogyi László - Gondor Richárd (Szalai Péter '60), Wittmann Gábor (Pődör József '76), Józsa Ádám (Nyulász Ádám '76), Szabó András (Lampért Gyula '85) - Papp Imre (Komjáti Csaba '60), Pákozdi Martin.

A rossz talajú pályán nehezen alakult ki folyamatos játék, melyet még tovább nehezített a viharos erejű szél is. Jobbára a középpályán folyt a játék, mindkét csapat részéről sok hibával. Komoly helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, ám a hazai csapat így is megszerezte a vezetést. A 13. percben bal oldali sarokrúgást végezhettek el az acsádiak. A magasan középre ívelt labdát a szél megnyomta, így az a rosszul kimozduló kapus felett, érintés nélkül hullott a léc alá (1-0).

Játékunk továbbra sem változott, nagyon sok pontatlan átadással, rossz labdakezeléssel szövögettük akcióinkat, ebből adódóan aztán kevés sikerrel. Amikor sikerült végre a széleken levinnünk a labdát, akkor beadásaink váltak pontatlanná, vagy a befejezésekbe csúszott hiba. Kevés helyzetet alakítottunk ki. Az egyik legnagyobb gólszerzési lehetőségünk Józsa Ádám előtt adódott, aki Wittmann Gábor bal oldali beadását a 16-os vonaláról kapásból lőtte el, a labda méterekkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A félidő vége felé Tóth József - a csapat "régi-új" igazolása - tört előre a bal oldalon, egy kényszerítőzés után visszakapta a labdát Szabó Andrástól, majd a 16-os sarkáról leadott lövése az oldalhálóban kötött ki, így szünetig az eredmény már nem változott.

A második félidőben a szél támogatásával, és a hátrányunk tudatában támadólag léptünk pályára. Az első negyed órában továbbra is pontatlan játékunk miatt a labdát ugyan birtokoltuk, de veszélyes helyzeteket nem tudtunk kialakítani. Ekkor azonban az időközben végrehajtott cserék új lendületet adtak a csapatnak. A 60. percben egy bal oldali beadás Után Pákozdi Martin továbbította a labdát Komjáti Csabához, akitől szerencsésen újra Pákozdi Martin elé pattant a játékszer, aki azonban 7 méterről, tiszta helyzetben a kapu fölé bombázott. Egy szögletet követően a rövid saroknál érkező Szabó András czúsztatta meg a labdát, amely nem sokkal a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Nem sokkal ezután újra Pákozdi Martin került helyzetbe. 17 méteres lövése megpattant egy védőn, melyet a jó irányba induló hazai kapus nagy bravúrral szögletre tudott menteni. A 72. percben érett góllá fölényünk. Az acsádi 16-oson belül pattogott a labda, mely végül a középen helyezkedő Pákozdi Martin elé került, aki 13 méterről a balra mozduló kapus mellett a háló jobb oldalába helyezett (1-1).

Támadásban maradtunk, s alig 5 perc múlva már vezettünk is. Az ellenfél 16-osa előtt keresztben adogattuk a labdát, mely végül az üresen álló Wittmann Gábor elé került, aki a kapura törve éles szögből a rövid felső sarokba lőtt (1-2).

Ezután inkább a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, s az ellenfél nem is tudott komoly helyzetet kialakítani, csak egyszer, ekkor azonban Gerecs Gergő a kapuból kilépve bravúrral hárított. A mérkőzés végén kapusunk kirúgása után Pákozdi Martin csapott le a labdára, melyet szinte az alapvonalról gurított a kapufa és a kapus között a hálóba (1-3).

Rosszul játszottunk, de a hozzáállásunkkal, az akarattal nem volt probléma; ez eredményezte a győzelmet. Védelmünk jól szűrte meg a támadásokat, középpályánk és támadósorunk azonban sok hibával játszott. Következő mérkőzéseinken az összjátékon és a pontosságon kell mindenképpen javítanunk az eredményesség érdekében.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Nagyacsád - Adásztevel: 5-1 (2-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Nemesgörzsöny-Adásztevel: 3-1 (3-0)

(2011.11.13.)

Utolsó őszi fórdulóbeli mérkőzésünkön nem tudtam részt venni, így tudósítást sem írok róla. Összeállításunk a következő volt: Fodor Donát - Lampért Gyula, Somogyi László, Gondor Endre Richárd, Nyulász Ádám - Szabó András, Szalai Péter, Pődör József, Józsa Ádám - Komjáti Csaba, Pákozdi Martin. Gólszerzőnk: Komjáti Csaba a 73. percben.

Az őszi félszezonban a 14 csapatos bajnokság 7. helyén végeztünk, ami reális helyezésnek tűnik. Mérlegünk: 7 győzelem, 0 döntetlen, 6 vereség, 33-30-as gólkülönbséggel.

Az idén fordult elő először, hogy pozitív mérleggel és gólkülönbséggel zártunk. A csapat fejlődött az előző évekhez képest, játékunk kiegyensúlyozottabbá vált, bár néhány mérkőzésen így is tudásunk alatt teljesítettünk.

Legnagyobb sikerünket Mihályháza idegenbeli legyőzésével arattuk. A csapaton belül nincsenek viták, nincs egyénieskedő játék, minden mérkőzésen megfelelő küzdőszellemről tettünk tanúbizonyságot. Házi gólkirályunk Wittmann Gábor, jó teljesítményt szokott nyújtani Józsa Ádám, Gondor András, Somogyi László, Piszker Patrik (ő már a felnőtt csapatban játszik), de az egész társaság dicséretet érdemel.

Természetesen vannak hibáink is: több gólt kaptunk abból, hogy védőként nem rúgtuk ki taccsra a labdát, hanem belekeveredtünk és az ellenfél ebből indított gólt érő akciókat; a középpályán sokszor pontatlan a játékunk, eladott labdáinkból az ellenfél gyors kontrákat tud létszámelőnyös helyzetben vezetni; támadásaink hatékonysága nem megfelelő, rengeteg gólhelyzetet, 100%-os ziccert hagyunk ki.

A hangulat az öltözőben baráti, nincsenek személyes ellentétek, mindenki elfogadja a másoktól kapott építő jellegű kritikákat, nincs belőle sértődés. remélem, hogy a tavaszi szezonban is gyakran felhangzik majd az öltözőben a győzelmi "ACIKICACIKICAKA" kezdetű csatakiáltásunk (jobban mondva csataüvöltésünk!)

Kívánom, hogy a tavaszi szezonban is hasonlóan sikeresen teljesítsünk, és hogy a felnőtt csapatunk is sikeresebb szezont zárjon!

Hajrá Adásztevel!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Nemesgörzsöny - Adásztevel: 2-0 (2-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Kéttornyúlak: 1-0 (0-0)

(2011.11.06.)

Borongós, fátyolfelhős, de az évszakhoz képest meleg időben léptünk pályára őszi utolsó hazai mérkőzésünkön. felállásunk a következő volt: Komjáti Csaba - Lampért Gyula, Kardos Imre, Gondor Richárd, Somogyi László - Józsa Ádám, Szalai Péter, Mehringer László, Szabó András - Wittmann Gábor, Gondor András.

Már az első percektől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, amely mezőfölényt eredményezett kisebb helyzetekkel. Gondor András többször megverte védőjét, beadásaiból sokszor jutottunk veszélyes lövőhelyzetbe, de a védők sikeresen fel tudtak szabadítani. Az első ziccert negyed óra játék után alakítottuk ki, amikor Wittmann Gábor húzott el a jobb oldalon, a 16-oson belülre cselezte magát, majd az alapvonalról gurított vissza a berobbanó Gondor András elé, aki rosszul találta el a magpattanó labdát, lábáról felpörgött a magasba, amit a vendég kapus végül nagy nehézségek árán kaparintott meg. Egy jobb oldali bedobást Mehringer László csúsztatott meg Szalai Péter elé, aki átrúgta a labdát a hosszú oldalon érkező Wittmann Gábor elé, de ő tíz méterről balról elkapkodva egyből lőtt, lövése azonban elkerülte a kaput. Szögleteink is veszélyesek voltak. A kéttornyúlaki kapus kétszer is támadóink fejéről ütötte le a labdát, nagy gólhelyzeteket akadályozva meg. A vendégek nem tudtak akcióból helyzetet kialakítani, távoli lövésekkel, szabadrúgásokkal veszélyeztették kapunkat, de általában célt tévesztettek, vagy kapusunk védett magabiztosan. A félidő végén újra vezetést szerezhettünk volna. Wittmann Gábor kapott labdát a 16-oson belül, egy szép csellel átjátszotta védőjét, majd megcélozta a rövid sarkot, a vendégkapus azonban parádésan védett, így maradt a gólnélküli állás.

A második félidőben is előttünk adódtak nagyobb helyzetek. Öt perc után Szalai Péter indította középen Mehringer Lászlót, aki két védő között a 16-os vonaláról szúrta a rövid sarok felé a labdát, de az elkerülte a kaput. Újabb öt perc múlva a vendégek kapusa egy hátragurított labdát a 16-os és az alapvonal találkozásától röviden rúgott vissza a mezőnybe, így a középpályán megszereztük azt, Mehringer László elé került a játékszer, aki 40 méterről a még mindig üresen lévő kapura rúgta, a labda azonban a felső lécről kipattant a pályáról. A sok helyzet egy órányi játék után végre eredményre is vezetett. A középpályán szereztünk labdát, amelyet középre rúgtunk, és a védők között kilépni igyekvő Mehringer László elől a keresztező védő kézzel sodorta el a labdát, amit a játékvezető - teljesen jogosan - büntetővel honorált. A labda mögé Wittmann Gábor állt és magabiztosan a jobbra vetődő kapus mellett félmagasan a kapu közepébe emelt (1-0).

A vezetés megszerzése túlságosan megnyugtatott minket, így a következő tíz perc a vendégeké volt, s bár ziccert nem tudtak kialakítani, de Komjáti Csabának két veszélyes távoli lövést is hárítania kellett. A védőinknek ebben az időszakban sok dolguk akadt, de az utolsó pillanatokban mindig sikerült tisztázni a támadók elől. Az utolsó negyed órában véglegesen eldönthettük volna a találkozót, de "jó" szokásunkhoz híven kihagytuk helyzeteinket. Egy bedobást követően Mehringer László az alapvonalról gurította vissza a labdát, két támadónk azonban egymást zavarta, és rossz megoldást választva odalett a kínálkozó lehetőség, majd Józsa Ádám kapott labdát hét méterre a kaputól, senkitől sem zavartatva azonban rosszul találta el kapásból a labdát, így a kapus lehúzta azt. A hátralévő játékidő már nagyobb helyzetek nélkül zajlott, így maradt az eredmény.

Bár nem játszottunk jól, de a mérkőzés legnagyobb részében uraltuk a játékot, érvényesítettük akaratunkat. A védelem jól teljesített, a középpályán és a támadásban azonban akadtak gondjaink, ezért kellett ennyire megszenvednünk a 3 bajnoki pontért. A helyzetkihasználásunk továbbra is pocsék, sajnos a döntő pillanatokban rossz megoldásokat választunk, így saját magunkat hozzuk nehéz helyzetbe. Higgadtabban, nagyobb koncentrációval kellene ezeket a szituációkat kezelnünk, ha eredményesebbek akarunk lenni!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Kéttornyúlak: 1-3 (0-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Kemenesszentpéter-Adásztevel: 3-1 (0-1)

(2011.10.30.)

Kellemes őszi időjárásban az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Lampért Gyula - Komjáti Csaba, Szabó András, Józsa Ádám, Szalai Péter - Wittmann Gábor, Gondor András.

Mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, melyben mindkét csapat biztonsági játékra törekedett, így helyzetek nélkül csordogáltak tova a játékpercek. Tíz perc után jutottunk el az első nagyobb helyzetig. Ekkor Wittmann Gábor a félpályáról indította a védők mögül kilépő Gondor Andrást, aki egyedül vezethette kapura a labdát, de hosszan szöktette magát, így a kapus könnyedén felszedte előle a játékszert. Kisebb helyzetek, távoli lövések jelezték fölényünket, melyek egyikéből a félidő közepén sikerült is megszereznünk a vezetést. Szabó András a védők fölött átívelt labdával indította a bal szélen Gondor Andrást, aki a 16-oson belülre vezette a labdát, majd cselekbe bonyolódott, melynek végén a kilépő kapus alatt 15 méterről gurította a labdát az üresen maradt kapuba (0-1).

Továbbra is mi uraltuk a játékot, védelmünk jól szűrte az erőtlen hazai próbálkozásokat, támadóink pedig több nagy helyzetet is kialakítottak a szentpéteri kapu előtt. Sajnos helyzetkihasználásunk megint nagyon gyenge volt, utolsó passzainkba csúszott hiba, vagy nem találtunk kaput lövéseinkkel, így mezőfölényünket nem tudtuk gólokra váltani, ami a későbbiekben törvényszerűen megbosszulta magát. A félidő végén újabb nagy lehetőségünk adódott a gólszerzésre, de Gondor András egy kicsit a háta mögé kapta a labdát, amelyre így már nem tudott kellően ráfordulni, és lövése elkerülte a hazai kapu jobb oldalát.

Az első félidőben még helyzetig sem jutó kemenesszentpéteri csapat a második félidő elején öt perc leforgása alatt megfordította a mérkőzés állását. Az első gólt óriási védelmi hiba előzte meg. A saját 16-osunkon belül adtuk el a labdát, amit középre játszottak és az érkező támadó öt méterről tehetetlen kapusunk mellett, a hosszú sarokba továbbított (1-1).

Majd egy jobb oldali bedobás után két játékosunk is elrúghatta volna a labdát, de az továbbcsorgott, és a hazai játékos 16 méterről lőtt kapura, a labda kapusunk előtt egy buckán felpattant, így keze felett akadálytalanul jutott a hálóba (2-1).

A játék kapkodó lett, átvettük az ellenfél céltalanul rugdalódó stílusát, ami egyáltalán nem szolgálta a támadásépítést. A gondokat még fokozta, hogy a 60. percben emberhátrányba is kerültünk. Böröczky Róberttel szemben szabálytalankodtak az oldalvonalnál, de a bíró továbbot intett, ami után ő melegebb éghajlatra küldte, ezért piros lapot kapott. Létszámhátrányban sem mondtunk le az egyenlítésről, de semmi nem jött össze. A legnagyobb helyzetet Szalai Péter hagyta ki, amikor egy kényszerítő után visszakapott labdát tíz méterről a kivetődő kapusba lőtte. Negyed órával a vége előtt egy bedobást a hazai csatár az ötösön lekezelt, majd egy fordulás után a hosszú felső sarokba rúgott (3-1).

A demoralizáló gól ellenére is tovább támadtunk, helyzeteink is voltak, de egy bal oldali begurítást Wittmann Gábor rosszul talált el, majd egy visszagurítást Szabó András lőtt hat méterről kapura, de a védők az utolsó pillanatban beleértek a lövésbe, így az eredmény már nem változott.

Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, ha jobban használjuk ki helyzeteinket. A második félidő elején történt rövidzárlat után már nem találtunk vissza saját játékunkhoz, így egy - meggyőződésem szerint - rosszabb csapattól szenvedtünk vereséget, amelyért csak magunkat okolhatjuk. Okosabb és fegyelmezettebb játékra van szükség ahhoz, hogy a soron következő hazai mérkőzésünkön megszerezzük a 3 bajnoki pontot.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Kemenesszentpéter - Adásztevel: 4-1 (2-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Pápateszér: 1-6 (0-3)

(2011.10.23.)

Szitáló esőtől csúszós pályán az alábbi összeállításban léptünk a zöld gyepre: Komjáti Csaba - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Richárd, Somogyi László - Lampért Gyula (Kardos Imre '46), Nyulász Ádám (Pődör József '70), Szalai Péter (Józsa Ádám '38), Szabó András - Wittmann Gábor, Gondor András.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, már saját térfelünkön letámadták a labdát felhozó játékost. Ez a nyomás hamar eredményre vezetett, hisz már a 3. percben vezetéshez jutottak. Felfutó védőnk a középpályán veszített labdát, a helyén indították a szélsőjátékost, aki középre ívelte a labdát, melyet 12 méterről a kifutó kapus felett emelet a hálóba az ellenfél középcsatára (0-1).

Tíz perc játékidő után bal oldali szabadrúgáshoz jutottak a teszériek, kapunktól mintegy 20 méterre. A középre tartó, lapos lövést kapusunk fel akarta venni, de a labda átcsúszott a kezei között és lábai közt átgurulva jutott a hálóba (0-2).

Továbbra sem találtuk az agresszívan letámadó ellenféllel szembeni játékunkat, keveset birtokoltuk a labdát, jobbára a vendégjátékosok lábán csordogált a játékszer, bár ők sem tudtak nagyobb helyzeteket kialakítani kapunk előtt, többnyire távoli lövésekkel próbálkoztak, mi viszont még a helyzetek kialakításáig sem jutottunk el. Mezőnyjáték folyt a pályán, s már-már mindkét csapat a szünetre készülődött, mikor egy kósza, előre vágott labdából növelte előnyét a Pápateszér. A magasan szálló labda átszállt a védőink feje felett, amire az ellenfél gyors csatára rajtolt rá, a 16-oson belülre vezette a játékszert, majd kimozduló kapusunk felett 15 méterről, balról a jobb sarokba gurított (0-3).

A második játékrészben ki szerkezeti változást hajtottunk végre, Kardos Imre került a középhátvéd pozíciójába, Mehringer László pedig a középpályán kapott helyet, és ettől megváltozott a játék képe. Ekkor már mi birtokoltuk többet a labdát, előttünk adódtak helyzetek, de ezeket nem sikerült értékesítenünk. Tíz perc elteltével a kihagyott helyzeteket megint góllal büntették a vendégek. Egy szöglet után a vendégek középpályásához került a labda, mi nem támadtuk meg őt a 16-oson belül, így kapura fordult és jobb oldalról kilőtte a hosszú sarkot (0-4).

Támadásban maradtunk, de a befejezésekbe hiba csúszott. Mehringer László jobb oldali beadása Gondor Andrást üresen találta az 5-ösön, de középről gyengén fejelt, így a kapusé lett a labda. Egy bal oldali beadást követően Wittmann Gábor lőhetett kapura, de 8 méterről, ordító gólhelyzetben leadott lövése elkerülte a kaput. Egy óra játékidő után Mehringer László cselezte be magát a 16-oson belülre, ahol hátulról gáncsolták, eredménye 11-es lett. A büntetőt Kardos Imre a felső lécre lőtte, ahonnan a gólvonal mögé pattant a labda. Elsőre megadta a játékvezető a gólt, majd egy percnyi tanácskozás után visszavonta azt. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, újra gólt kaptunk. Egy jobb oldali szögletet a teszéri játékos zavartalanul fejelt középről a kapunkba (0-5).

Újabb 100 %-os ziccereket hagytunk ki. Bal oldali bedobás után Mehringer László az alapvonalig vezette a labdát, visszagurított, de Kardos Imre 5 méterre a kapuval szemben lyukat rúgott, a továbbguruló labdára két támadónk is érkezett, de Szabó András hét méterről gyengén rúgott kapura, így a visszavetődő kapus rávetődhetett a játékszerre. A 78. percben újra 11-est kaptunk. Egy jobb oldali bedobást a védők közt kilépő Mehringer László elől kézzel ütött el a teszéri védő. Az újabb büntetőt ezúttal Wittmann Gábor vállalta el, s ugyan a lövés pillanatában elcsúszott, de a jobbra vetődő kapus mellett a labda a bal oldalon jutott a hálóba (1-5).

Öt perccel a vége előtt Kardos Imre szabályos becsúszását a játékvezető rosszul ítélte meg, így szabadrúgáshoz jutottak a teszériek. A 20 méteres rúgás a kapusunk felett középen jutott a hálónkba (1-6).

A hátralévő idő már helyzetek nélkül telt el.

Összességében megérdemelt, de túlzott arányú vendéggyőzelem született. Nekik szinte az összes helyzetükből gól lett, nekünk még 11-esből sem sikerült gólt szereznünk. Következő mérkőzésünkön mindenképpen javítani kell a támadójátékunk hatékonyságán.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Pápateszér: 0-11 (0-6)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Lovászpatona-Adásztevel: 1-7 (1-4)

(2011.10.16.)

Soron következő bajnoki mérkőzésünkön napsütéses, de hideg időben az alábbi felállásban játszottunk: Gerecs Gergő - Somogyi László, Mehringer László, Gondor Richárd, Lampért Gyula - Komjáti Csaba, Wittmann Gábor, Pődör József, Szabó András - Nyulász Ádám, Szalai Péter.

Az ellenfél hét emberrel állt fel - 9 játékosuk két hónapos eltiltása még nem járt le -, ami eleve meghatározta a játék képét. Uraltuk a játékot, de nem fogtuk szorosan az embereket, nem passzoltunk eleget, ívelgettük a labdákat, ami eleve megkönnyítette a védekező csapat dolgát. Egy ellentámadás végén szöglethez jutott a vendégcsapat. A középre ívelt labda kicsúszott kapusunk kezéből, és a hosszú oldalon szabadon érkező lovászpatonai játékos az üresen maradt kapuba rúgta a játékszert (1-0).

A bekapott gól jót tett játékunknak, hiszen elkezdtünk passzolgatni, ami hamar az egyenlítéshez, majd fordításhoz vezetett. A 15. percben jártunk, amikor rövid passzokkal kijátszottuk a védelmet, a labda Nyulász Ádám elékerült, aki 15 méterről lőtt, a labda a jobb kapufáról a háló bal oldalába vágódott (1-1).

Alig három perc múlva már a vezetést is megszereztük. Wittmann Gábor sokadszor futott el a jobb szélen, beadása üresen találta a középen érkező Szabó Andrást, aki hat méterről, belsővel gurított kapura, s a játékszer a jobb oldali kapufáról a hálóba vágódott (1-2).

Sok gólhelyzetet alakítottunk ki, Wittmann Gábor révén egy zörgő felső kapufát értünk el (a labda valószínűleg a gólvonal mögé vágódott, de a a játékvezető nem adta meg a találatot), rúgtunk lesgólt is, de egészen a 30. percig kellett várni az újabb, szabályos találatra. Ekkor Komjáti Csaba lépett ki egy jó labdával a védők között, a 16-oson belülre vezette, majd a kivetődő kapus mellett a rövid sarokba lőtt (1-3).

A félidő végén még egyzser megrezdült a hazai háló. A középen kilépő Nyulász Ádám elsőre még a kapusba lőtt, de visszapattant hozzá a labda, és a kapust kicselezve két méterről vette be a hazaiak kapuját (1-4).

A második félidőre teljesen elfáradt a létszámhátrányban is becsülettel küzdő lovászpatonai gárda, így tetszés szerint alakítottuk ki helyzeteinket. Két percenként kerültünk gólhelyzetbe, amelyeket nagy százalékban sikerült elpackáznunk. Az 50. percben Nyulász Ádám lőtt közelről a bal felső sarokba (1-5), majd hat perc múlva Wittmann Gábor húzta el a labdát a kapus mellett, aki szabálytalanul sem tudta megállítani, és a kapu torkából rúgott gólt (1-6).

A gólok sorát Lampért Gyula zárta, aki egy bedobás után megcsúsztatott labdát kezelt le a kaputól nyolc méterre, majd ballal a rövid sarokba helyezett (1-7).

Mindezek mellett rengeteg ziccerünk akadt még, de ezeket nem sikerült gólra váltanunk. A mérkőzés aztán a félidő közepén félbeszakadt, mert "sérülés" miatt a hazai csapat hat főre fogyatkozott, így a játékvezető idő előtt lefújta a találkozót.

A mérkőzés kimenetele már a kezdéskor sem volt kétséges, bár izgalmassá tettük magunknak a gyorsan bekapott góllal, de igazából csak a gólkülönbség volt kérdéses. A találkozó pozitívuma, a három megszerzett bajnoki pont mellett, hogy négy játékosunk is - Szabó András, Komjáti Csaba, Lampért Gyula, Nyulász Ádám (mesterhármas!) - megszerezte első gólját a szezonban, ami önbizalom szempontjából jót tehet a csapatjátéknak. A jövő héten komolyabb ellenféllel kerülünk szembe - a Pápateszér személyében -, akik ellen nagyobb odafigyelésre lesz szükség a győzelem megszerzéséhez.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Lovászpatona - Adásztevel: 3-4 (0-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Mezőlak: 1-6 (0-0)

(2011.10.09.)

Hideg, szeles, barátságtalan időjárásban az alábbi összeállítású csapat futot ki a gyepre: Komjáti Csaba - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Richárd, Somogyi László - Lampért Gyula, Nyulász Ádám, Wittmann Gábor, Szabó András - Papp Benjámin (Pődör József '46), Szalai Péter.

Nagy lendülettel kezdett az ellenfél, rögtön a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, irányították a játékot. Akcióikat középen próbálták vezetni, ami megkönnyítette ellenük a védekezést, de így is többször kerültek veszélyes helyzetbe. Negyed óra játék után ez egy kapufában csúcsosodott ki. Az ellenfél támadója jobb középről vezette fel a labdát, s mivel nem támadtuk meg, így 20 méterről lövésre szánta el magát, amely a felső lécről pattant vissza a mezőnybe. Ezután néhány, szélről vezetett akciójukkal veszélyeztettek, melyekbe az utolsó passzoknál sikerült védőinknek közbeavatkozniuk. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, mi is többször eljutottunk a mezőlaki kapu elé, kihasználva a védők bizonytalankodásait. legnagyobb helyzetünk a 35. percben adódott, amikor Lampért Gyula egy jó ütemben visszagurított labdát a 16-os vonaláról, kapásból elrúgott, de a középre tartó lövést a vendégkapus nagy bravúrral hárítani tudta. A félidő végén megint kapunk elé szorultunk. Egy kiugratás után a mezőlaki csatár "ajtó-ablak" helyzetben kapunk mellé gurított, majd egy szöglet után röviden kicsúsztatott labdát a mezőlaki középpályás kapás rúgott vissza, de a lapos, erős lövést kapusunk bravúrral hárítani tudta.

Már az első félidőben is érződött, hogy az a teljesítmény kevés lesz a pontszerzéshez, ami a második félidő elején hamar realizálódott is. Az ellenfél középkezdése után úgy kaptunk gólt, hogy hozzá sem értünk a labdához. Rövid passzokkal, gyorsan feljutott a labda a 16-osunkig, ahonnan a mezőlaki csatár a hosszú sarok felé lőtte a labdát, az pedig vetődő kapusunk keze felett átpattanva jutott a hálónkba (0-1).

Öt perc múlva egy távoli lövést kapusunk csak kiütni tudott, a kipattanó labdát az ellenfél játékosa jobbról, a kapunk bal oldalába helyezte (0-2).

Próbáltunk támadni, de kevés elképzelés volt akcióinkban, és az ellenfél kontrái sok veszélyt hordoztak magukban, mégis sikerült a szépítés. Egy óra játékidő elteltével, bal oldali akció végén Wittmann Gábor elé került a labda, aki egy testcsellel becsapta védőjét, majd 20 méterről védhetetlen lövést eresztett meg a bal sarokba (1-2).

Ezután még voltak kisebb helyzeteink, de vagy elügyetlenkedtük őket, vagy az erős szél szólt közbe. A mezőlakiak aztán két perc alatt eldöntötték a mérkőzés sorsát. Előbb egy bal oldali kiugratást váltottak gólra 7 méterről (1-3), majd egy 19 méteres szabadrúgás talált utat a kapunk hosszú sarkába (1-4).

Mi továbbra sem tudtunk hatékonyak lenni az ellenfél kapuja előtt, a vendégek viszont az utolsó nyolc percben ismét kétszer zörgették meg hálónkat. Előbb egy szép akció végén szereztek gólt 6 méterről (1-5), majd egy alapvonalról visszagurított labdát Mehringer László próbált elkotorni az üresen érkező mezőlaki csatár elől, de az így is a hálóban kötött ki (1-6).

Rosszul játszottunk ezen a mérkőzésen, a mezőlaki csapat megérdemelt győzelmet aratott, bár a gólkülönbséget túlzónak érzem. Több fontos passz, nagyobb futómennyiség és hatékonyabb csapatjáték szükséges ahhoz, hogy egy ilyen lendületesen játszó ellenféllel szemben is eséllyel tudjuk felvenni a harcot.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Mezőlak 1-5: (1-2)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Mihályháza-Adásztevel: 1-2 (0-0)

(2011.10.02.)

A tavalyi ezüstérmes, otthonában évek óta veretlen, 100 %-os mérleggel listavezető, bajnoki cím várományos otthonában az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Major Sándor, Somogyi László - Lampért Gyula, Wittmann Gábor, Komjáti Csaba, Szabó András - Németh István, Gondor Endre Richárd.

A hazaiak esélyeshez méltóan kezdték a találkozót, egyből magukhoz ragadták a kezdeményezést. A labdát a földön tartva, rövidpasszos játékkal hozták fel a labdát, amivel aztán gyors csatáraikat próbálták kiugratni. Mi behúzódtunk a saját 16-osunk elé, és kontratámadásokból próbáltuk meg veszélyeztetni az ellenfél kapuját. A kezdeti eseménytelen mezőnyjáték után az első komoly gólszerzési lehetőség a mihályháziak előtt adódott. Bal oldali csatáruk egy jó kiugratás után befelé cselezett, majd 14 méterről lövésre szánta el magát, labdája azonban a felső lécről a gólvonalra, majd onnan a mezőnybe vágódott, amit aztán védőinknek sikerült eltakarítaniuk. A hazaiak birtokolták többet a labdát, de ellentámadásainkban is sok veszély rejlett. Az egyik ilyen támadásunk végén Wittmann Gábor lőtt kapura 18 méterről, de középre tartó lövését a mihályházi kapus bravúrral ütötte vissza a mezőnybe.

Fél óra játékidő után a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét sikerült kihagynunk. Németh István húzott el a bal oldalon, beadását a védők megcsúsztatták, a labda Szabó András elé került, aki az 5-ösön teljesen üresen érkezett, de rosszul lekezelt labdája a kapus kezébe gurult. A hazaiak távoli próbálkozásokkal kísérleteztek, de vagy irányt tévesztettek lövéseik, vagy Gerecs Gergő ártalmatlanította magabiztosan lövéseiket. Két kiugratással is sikerült mögénk kerülniük, de előbb az oldalhálóban kötött ki 4 méteres kísérletük, majd kapusunk védte bravúrral a tiszta helyzetben lévő csatár lövését. Így is megvolt rá az esélyünk, hogy előnnyel vonuljunk pihenőre, hisz két perccel a félidő vége előtt újabb ziccert sikerült kialakítanunk az ellenfél kapuja előtt. A bal oldalról átívelt labdát a lesen helyezkedő Gondor Richárd elengedte maga előtt, így a védők mögül érkező Németh István szabadon vezethette azt kapura, de 8 méterről a felpattanó labdát a kapu fölé vágta, így az ordító gólhelyzet kimaradt.

A második félidő elején a hazaiak próbálták fokozni az iramot, mégis nekünk sikerült megszereznünk a vezetést. Tíz perc játék után Wittmann Gábor elé került a labda, aki - mivel indítani nem tudott - a jobb oldalról, kb. 30 méter távolságból kapura szúrta a labdát, amely védhetetlenül vágódott a kapufáról a hálóba (0-1).

Ez erőt adott fáradó játékosainknak, így a hazaiak akcióiba mindig sikerült az utolsó pillanatokban közbelépnünk. Kidolgozott akció nem jutott el kapunkig, mégis sikerült egyenlítenie a mihályháziaknak. Apró fault után jogos szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, játékosaink nem álltak oda a labda elé, így a gyorsan elvégzett pontrúgás után a jobb oldalon kilépő támadó elé került a játékszer, aki 12 méterről bombázott kapusunk kezei felett a kapu közepébe (1-1).

Alig öt perc múlva - még mielőtt "felszívhatta" volna magát a hazai gárda - újra vezettünk. Gerecs Gergő kirúgása, egy pattanás után került Németh István elé, aki a kapuig vezette azt, majd a hazai kapus lábai között juttatta a hálóba (1-2).

A hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, de ellentámadásainkban rejlett több veszély. A 85. percben Németh István végleg eldönthette volna a találkozót, de 7 méterről középről a kapu fölé vágta a labdát. A hátralévő időben nagy nyomás nehezedett kapunkra, de sikerült gól nélkül átvészelnünk ezt az időszakot.

Csapatunk egy szépen játszó ellenfél ellen maximálisan odatette magát, mindenki tudásának legjavát nyújtotta, így érhettük el ezt a meglepő, de egyáltalán nem érdemtelen sikert. Egy játékosunk már a mérkőzés alatt begörcsölt, ketten pedig sántán hagyták el a játékteret, sokaknak másnap lesz majd izomláza. Küzdeni tudásból, játékból, akarásból, egymás kisegítéséből jelesre vizsgáztunk, ezzel a mentalitással bárkit le tudunk győzni ebben a mezőnyben. A csapategység és az akarat diadala volt ez a siker, csak így tovább, fiúk!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Mihályháza - Adásztevel: 11-1 (4-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Takácsi: 6-0 (3-0)

(2011.09.25.)

Ideális futballidőben lejátszott mérkőzésünkön az összeállításunk az alábbi volt: Komjáti Csaba - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László - Lampért Gyula (Major Sándor '53), Nyulász Ádám, Szalai Péter (Pődör József '64), Szabó András - Wittmann Gábor, Gondor András.

A 8 fővel felálló vendégek ellen az első percektől kezdve támadólag léptünk fel. Nehezen találtuk meg helyünket a létszámfölényes helyzetben, - valahogy nem "fekszik" nekünk, ha az ellenfél nem tud teljes létszámmal kiállni - támadásainkba többször csúszott hiba, nagyon pontatlanok voltunk, mégis hamar megszerezhettük volna a vezetést, de előbb Nyulász Ádám fejelt 5 méterről a magasba, majd Gondor András 3 méterről az üres kapu helyett a kapufát találta el. Negyed óra játék után aztán már nem hibáztunk. Bal oldalon futott végig a támadásunk, a 16-os vonalán Nyulász Ádám került lövőhelyzetbe, de továbbpasszolta a labdát a még jobb pozícióban érkező Wittmann Gábor elé, aki közelebb vezette a labdát a kapuhoz, majd 8 méterről a kivetődő kapus mellett okosan helyezett laposan a rövid sarokba (1-0).

Öt perc múlva tovább nőtt az előnyünk. Egy kapu előtti kavarodást követően próbálkozásaink többször elakadtak a védőkben, majd Nyulász Ádám passzát Szalai Péter váltotta gólra a gólvonal közvetlen közeléből (2-0).

Az ellenfélnek nem voltak kidolgozott akciói, mégis két alkalommal is gólt szerezhettek volna. Mindkétszer Mehringer László futott alá az előrevágott labdának, de az első esetnél az ellenfél gyors csatára már kapusunkat is kicselezte , de szerencsére az alapvonalon is túlra került, a második alkalommal pedig Komjáti Csaba védett bravúrral. A harmincadik percben megnyugtatóvá vált az előnyünk, amikor Wittmann Gábor Jobb oldali beadását Gondor András a 16-oson belül lekezelte, majd két védőt kicselezve a 11-es pont környékéről, mozgásával ellentétes irányba, a hosszú sarokba rúgta a játékszert (3-0).

A félidő hátralévő részében is voltak még lehetőségeink - Gondor Richárd hosszú sarokba tartó lövése a kapu előtt suhant keresztbe, Nyulász Ádám nagy helyzetben lőtt a kapu fölé -, de ezeket nem sikerült gólra váltanunk, így a félidőig az eredmény nem változott.

A második félidőben kissé túlságosan nyugodtan léptünk pályára, és ismét a koncentráltság hiánya látszott játékunkon, mert csak a helyzetek kialakításáig sikerült eljutnunk, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Nem is egy kidolgozott akció, hanem egy jó egyéni megmozdulás vezetett a negyedik gólunkhoz. A 65. percben Gondor András kapott jó labdát a balszélen, majd becselezte magát a 16-oson belülre, ahol a takácsi védő már csak buktatni tudta a kapura törő csatárunkat. A jogosan megítélt büntetőt Wittmann Gábor a jobbra vetődő kapus mellett, higgadtan helyezte a kapu bal oldalába (4-0).

A végére elfáradó vendégek már nehezen értek oda támadóinkra, így sok helyzetet tudtunk kialakítani, melyből még kettőt sikerült gólra váltanunk. A 80. percben Major Sándor vezette fel a labdát középpályáról, s mivel nem támadták meg, így 18 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig védhetetlenül vágódott a háló jobb sarkába (5-0).

Öt perccel a lefújás előtt a jobb oldalon formás támadás futott végig, Major Sándor az alapvonalig vezette a labdát, majd visszagurította a játékszert a középen érkező Gondor András elé, aki öt méterről nem hibázott (6-0).

Nem szeretem az ilyenfajta győzelmeket, mert a siker akkor lenne teljes, ha az ellenfél is teljes létszámban tudna kiállni ellenünk, bár ez már legyen az ő gondjuk. A csapat megfelelően teljesített, az akarással nem volt gond, viszont pontosabb passzjátékra lesz szükség a lényegesen nagyobb játékerőt képviselő Mihályháza csapata ellen.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Takácsi: 2-8 (1-3)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Vanyola-Adásztevel: 4-2 (2-0)

(2011.09.18.)

Kemény talajú pálya fogadta a kivonuló csapatokat, ahol az alábbi felállásban léptünk pályára: Komjáti Csaba - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László - Nyulász Ádám (Lampért Gyula 59'), Józsa Ádám, Wittmann Gábor (Szalai Péter 52'), Szabó András - Piszker Patrik, Gondor András.

Tapogatozó kezdés után a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Többet birtokolták a labdát, távoli lövésekkel és kiugratásokkal is próbálkoztak, de védelmünk jól szűrte meg a próbálkozásokat. helyzeteink nem kidolgozott akciókból, hanem az ellenfél hibáiból adódtak. Wittmann Gábor kétszer is próbálkozhatott távoli kísérlettel egy-egy megszerzett labda, illetve rosszul elvégzett vanyolai kirúgás után, de lövései elkerülték a hazai kaput. Negyed óra játék után vezetéshez jutottak a vendéglátók. Középpályán nagyon eltolódtunk a bal oldalra, így a jobb oldalra átívelt labdát a vanyolai középpályás szabadon vezethette védőinkre, majd 20 méterről lövésre szánta el magát. A labdát kapusunk középre ütötte ki, amelyre az ellenfél csatára reagált a leggyorsabban, 7 méteres földre lepattanó lövése fekvő kapusunk felett jutott a háló közepébe (1-0).

Próbálkozásaink erőtlenek voltak, gyors csatárainkat a rövid pályán nem tudtuk kellő hatékonysággal megjátszani. Újabb negyed óra mezőnyjáték után növelték előnyüket a hazaiak. A középpályáról ugratták ki a lendületből érkező csatárt, aki - szerintem leshelyzetben kapta a labdát, de a játékvezető továbbot intett - bevezette a 16-osunkon belülre és 10 méterről, jobbról a kimozduló kapus mellett a kapu bal oldalába lőtte a játékszert (2-0).

A félidő végén szépíthettünk volna, de a jó labdával kiugró Piszker Patrikot a büntetőterületen belül megpróbálták buktatni, ő nem esett el, de ütemet vesztett és az érkező védők felszabadítottak. Az úgy érzem, jogosan járó büntető azonban elmaradt.

A második félidőben sem váltunk hatékonyabbá a támadásépítésben, bár Piszker Patrik előtt így is adódott gólszerzési lehetőség, de 12 méterről, jobbról leadott lövése elkerülte a kaput. A hazai csapat távoli lövésekkel veszélyeztette kapunkat, de ezek sem jelentettek igazi veszélyt, mert ők is pontatlanok voltak a befejezésnél. A félidő közepén Vanyola csapata szabadrúgáshoz jutott a pálya közepéről. Az ellenfél játékosa mintegy 40 méterről rúgta kapura a labdát, amely egy pattanás után kapusunk lába között jutott a hálóba (3-0).

Ez a potya ízű gól megnyugtatta a hazai csapatot; elhitték, hogy ezzel már meg is nyerték a mérkőzést, de mi nem így gondoltuk. Innentől kezdve kezdtünk jobban játszani és helyzeteket kialakítani. Egy jobb oldali beívelés után Szabó András a kapu torkából fejelte fölé a labdát, majd negyed órával a vége előtt, egy szintén jobbról érkező szabadrúgás utáni beívelést Mehringer László fejelt vissza a kapus mozgásával ellentétes irányba, amely akadálytalanul hullott a hosszú sarokba (3-1).

Öt perc múlva a középpályán szereztünk labdát, majd Piszker Patrik okosan gurított a lendületből érkező Gondor András elé, aki 10 méterről a kivetődő kapus hasa alatt gurított a kapu közepébe (3-2).

Támadásban maradtunk, de egy védelmi hiba miatt mégis az ellenfél szerzett újabb gólt. Saját 16-osunkon belül vesztettünk labdát, melyet a hazai csatár 12 méterről vágott a tehetetlen kapus mellett a hálóba (4-2).

A hátralévő időben már nem alakult ki említésre méltó gólszerzési lehetőség.

Ezen a mérkőzésen magunkat vertük meg, hisz a bekapott 4 gólból mindössze egy volt, amely kidolgozott akció után született, a többibe erősen "besegítettünk" az ellenfélnek. ha ezeket a hibáinkat kiküszöböljük, akkor jogosan gondolhatjuk, hogy következő mérkőzésünkön - hazai pályán, Takácsi csapata ellen - újra győztesen vonulhatunk le a pályáról.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Vanyola - Adásztevel: 2-0 (1-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Marcaltő: 4-1 (1-0)

(2011.09.10.)

Nyárias meleg fogadta a pályára kivonuló csapatokat. Összeállításunk a következő volt: Komjáti Csaba - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László - Nyulász Ádám (Lampért Gyula 56') - Szalai Péter, Wittmann Gábor (Pődör József '75), Szabó András -Piszker Patrik, Gondor András.

Szokásunkkal ellentétben már a mérkőzés elejétől fogva magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Egy védelmi megingást kihasználva Piszker Patrik léphetett ki a jobb oldalon az 5. percben, de a kapussal szemben állva, tiszta helyzetben hibázott. Három perc múlva mégis megszereztük az előnyt. Gondor András a bal oldalról középre húzott, rávezette a labdát a kapusra, majd 10 méterről higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába (1-0).

Támadásban maradtunk, amit számos helyzetünk jelzett, de ezeket nem sikerült kihasználnunk. Az ellenfél támadásaiban is benne volt a veszély, de kidolgozott helyzetekig nem jutottak el, mert védőink jó ütemben mindig közbe tudtak lépni, így kapusunknak inkább csak távoli próbálkozások alkalmával akadt védenivalója. A félidő vége felé újabb ziccereket sikerült kialakítanunk, de sajnos sikerült őket kihagynunk is. Gondor András és Piszker Patrik gyorsaságukat kihasználva többször faképnél hagyták a védőket, és szabadon vezethették a kapusra a labdát, azonban a befejezéseknél nem koncentráltak kellőképpen, így vagy a kapusba rúgták a játékszert, vagy a kapu mellé lőtték azt. Félidőre egygólos előnnyel vonultunk, amely ha csak a 100%-os ziccereinket nézzük, legalább ötgólos kellett volna, hogy legyen.

A második félidő elején aztán gyorsan eldöntöttük a találkozó sorsát. Egy újabb kihagyott ziccer után a jobb oldalon vezettünk akciót, Wittmann Gábor középre ívelte a labdát, amely átkerült a hosszú oldalra, ahol Szalai Péter megszelídítette, majd középre cselezte magát és 7 méterről a rövid sarokba továbbított (2-0).

Negyedórányi játék után Piszker Patrik kapott hosszú indítást a jobb oldalon, majd egy védővel a nyakán betört a 16-oson belülre és 15 méterről bombagólt ragasztott a bal felső sarokba. A kapus ugyan beleért, de hárítani nem tudta az életerős lövést (3-0).

Tetszés szerint alakítottunk ki helyzeteket a vereségbe beletörődő ellenfél kapuja előtt, de a helyzetkihasználással megint hadilábon álltunk. Piszker Patrik beadása a gólvonal előtt suhant el, s az érkező Gondor András egy hajszállal maradt le róla, majd Piszker Patrik újabb két helyzete következett. Előbb 10 méterről átemelte a kapust, de a labda a kapufáról visszapattant és a védők a gólvonalról tisztáztak, majd ajtó-ablak helyzetben 8 méterről a bal kapufa mellé rúgta a bőrgolyót. Egy szórványos vendégakció végén, negyed órával a találkozó vége előtt, a marcaltői csatár úgy indult, hogy ellökte magától a védőt, majd 20 méterről lövésre szánta el magát, amely Mehringer László térdén megpattanva Komjáti Csaba felett védhetetlenül csapódott a rövid felső sarokba (3-1).

Ez a kissé szerencsétlenül bekapott gól sem változtatta meg a játék képét, továbbra is mi támadtunk. Ennek eredményeképpen öt perccel a mérkőzés vége előtt megint gólnak örülhettünk. Az ellenfél ötösén passzolgattunk, és a csiki-csuki játék végén Pődör József passzát Gondor András váltotta újabb gólra (4-1).

A hátralévő időben az eredmény már nem változott.

A mérkőzés valamennyi periódusában jobban játszottunk ellenfelünknél, végig kezünkben tartottuk az irányítást, rá tudtuk erőltetni akaratunkat a vendégekre. Rúgtunk négy gólt, ami nem rossz teljesítmény, de ha csak a 100%-os, kapussal szembeni ziccereinket tekintjük, legalább tízgólos is lehetett volna a különbség. Összességében mind az eredménnyel, mind a mutatott játékkal elégedettek lehetünk, és ez bizakodásra adhat okot az elkövetkező mérkőzéseinkre nézve is.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Marcaltő: 3-1 (2-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Malomsok: 4-0 (0-0)

(2011.09.03.)

Napsütéses, nyárias időben léptünk a zöld gyepre, az alábbi összeállításban: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László - Papp Imre (Komjáti Csaba '65), Wittmann Gábor (Lampért Gyula '58), Józsa Ádám, Szabó András (Szalai Péter '58) - Piszker Patrik, Pákozdi Martin.

A vendégcsapatból két játékost a játékvezetők nem engedtek játszani - hamis igazolással próbáltak pályára lépni -, s mivel cseréjük nem volt, így 9 emberrel játszották végig a mérkőzést. Mindez a meccs elején nem érződött, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A malomsokiak távoli lövésekkel próbálkoztak, mi pedig gyakran szaladtunk lesre, vagy túlkombináltuk akcióinkat. Tíz perc után Somogyi László indította fejjel a leshatárról kilépő Piszker Patrikot, aki előbb érte el a labdát, mint a kapujából kilépő vendégkapus. 17 méteres emelése azonban az üresen hagyott kapu mellé hullott. Öt perc elteltével egy bal oldali vendégszöglet utáni csúsztatott fejes centiméterekkel kerülte el kapunk bal oldalát. A félidő közepén szabadrúgáshoz jutottunk a bal oldalon. Wittmann Gábor legurított labdáját Pákozdi Martin 20 méterről szúrta kapura, de az erős, jobb felsőbe tartó lövést a kapus a felső lécre tudta ütni, amely visszapattant a mezőnybe. Mi birtokoltuk a labdát, de fölényünket nem tudtuk gólra váltani. Rossz megoldásokat választottunk a döntő helyzetekben, így vagy túl sok volt a csel, vagy a csatáraink feledkeztek lesen, így a számtalan kialakított helyzet ellenére sem tudtunk előnyt szerezni. Öt perccel a félidő vége előtt Pákozdi Martin kapott labdát bal oldalról, 6 méterre volt a kapuval szemben, de rálépett a labdára, így ez az ordító helyzet is kimaradt. A lefújás előtt megzördült az ellenfél hálója, de Piszker Patrik 12 méterről, középről rúgott gólját a játékvezető les címén - valószínűleg jogosan - nem adta meg.

A második félidőben is támadólag léptünk fel, de a nagy igyekezet görcsösségbe csapott át, így volt, hogy egymást zavartuk a labda megjátszásában, sőt saját kapura lövésünket is mi blokkoltuk. A malomsokiak szórványos ellentámadásai is hrdoztak veszélyt magukban, aminek eredménye egy kapufa volt, de a 10 méteres lövés végül a bal oldali kapufánkról a mezőnybe pattant vissza, és sikerült felszabadítanunk. Körülbelül egy órányi játék után végre megtört a jég. Egy gyors kényszerítő után Piszker Patrik jobb oldalról vezette a 16-oson belülre a labdát, kicselezte a rátámadó védőt, befelé húzott és 8 méterről védhetetlenül lőtte a léc alá a játékszert (1-0).

Ez a gól kellett ahhoz, hogy végre megnyugodjunk, és elhiggyük, hogy megnyerhetjük ezt a találkozót. Tíz perc múlva, több kihagyott helyzet után , egy kapu előtti kavarodás után Pákozdi Martin 10 méterről gyengén találta el a labdát, de az így is bevánszorgott a hosszú sarokba (2-0).

Két perc múlva újra Piszker Patrik volt eredményes. Egy kiugratás után higgadtan helyezett a hosszú sarokba (3-0).

Ezután újra egy vendégkapufa következett, de a 11-es pontról leadott lövés a kapufáról a kapusunk ölébe hullott. A mérkőzés végén Józsa Ádám elé került a labda, aki középről, 10 méterről, félmagasan rúgta ballal a hálóba a játékszert, kialakítva ezzel a végeredményt (4-0).

Összességében okosabb, higgadtabb játékkal már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, és akár kétszámjegyű különbséggel arathattunk volna győzelmet a két emberhátránnyal felálló malomsoki csapat felett. Dicséretes, hogy rengeteg gólhelyzetet sikerült kialakítanunk, de egyáltalán nem dicséretes, hogy majdnem mindet ki is hagytuk. Nagyobb odafigyelés, hatékonyabb támadójáték kell ahhoz, hogy elkövetkező mérkőzéseinken is győzelmet tudjunk aratni.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Malomsok: 0-1 (0-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Gic - Adásztevel 3-1 (3-0)

(2011.08.27.)

Sajnos az első mérkőzésen is csere nélkül játszottunk, most pedig 10 emberrel küzdöttük végig a találkozót, melyen az alábbi felállásban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Richárd, Somogyi László - Papp Imre, Wittmann Gábor, Józsa Ádám, Papp Benjamin - Piszker Patrik.

A mérkőzés kezdetétől fogva a hazai csapat birtokolta többet a labdát, de kevés helyzetet tudtak kialakítani. Az első komolyabb lehetőségre tíz percet kellett várni, amikor a gici játékos jobb oldalról próbálta beadni a labdát, de az lecsúszott a lábáról, ám így lett veszélyes, hisz a felső lécről pattant vissza a mezőnybe a játékszer. A félidő közepén érett góllá a hazai fölény. Egy védők mögé beívelt labdát a csatár egy szép átemelős csel után hat méterről rosszul talált el, a lövés elkerülte volna kapunkat, de menteni igyekvő védőnk védhetetlen öngólt ragasztott a rövid felső sarokba (1-0).

Alig öt perc elteltével növelte előnyét a hazai gárda. A középen kilépő gici csatár 11 méterről leadott lövését Gerecs Gergő bravúrral kiütötte, a kipattanó labdára csak hazai játékos érkezett, egyből lőtt, de kapusunk újra a helyén volt, de újra a hazai játékos elé pattant a labda, aki a fekvő kapus és a gólvonalon helyezkedő védő között harmadszorra már a hálóba talált (2-0).

Támadásaink lassúak voltak, hisz középpályásainknak idő kellett a támadásokhoz való felzárkózáshoz, ami megkönnyítette az ellenfél védőinek dolgát. veszélyt leginkább Wittmann Gábor távoli lövései jelentettek a hazai kapura, de ezek sajnos rendre elkerülték a kaput. A hazaiak sokszor kerültek védelmünk mögé, de kapusunk védései vagy védőink utolsó pillanatban történő belépői megakadályozták az újabb gici találatokat. Két perccel a félidő vége előtt sarokrúgáshoz jutottak a hazaiak. A beívelt labdát röviden sikerült csak kifejelni, amit 18 méterről, balról, a lendületből érkező középpályás kapunk jobb oldalába bombázott (3-0).

A félidő végén még volt néhány lehetőségünk, de ezeket nem sikerült gólra váltani.

A második félidő elején is a hazaiak akarata érvényesült a pályán, ők birtokolták többet a labdát, és veszélyes helyzeteket alakítottak ki. Az 50. percben 20 méterre kapunktól szabadrúgáshoz jutottak . Az életerős lövést Gerecs Gergő a felső kapufára tolta, ahonnan a gólvonalra vágódott, majd kipattant a mezőnybe és sikerült felszabadítanunk. Később egy hazaadást kapusunk rutintalanul megfogott, amiért jogosan közvetett szabadrúgást ítélt a játékvezető, de javítva hibáját a legurítás utáni lövést bravúrral hárította. A félidő közepén Wittmann Gábor a középen kilépő Papp Benjamin elé emelt, aki a kapujából kilépő hazai kapus felett okosan emelt a hálóba (3-1).

Öt perc múlva a bal oldalon kiugró hazai csatár 5 méterről a rövid sarkot vette célba, de a kapufáról bedobásra pattant a labda. Tíz perccel a vége előtt Piszker Patrik egy jó labdával lépett ki a bal oldalon, de 12 méterről leadott lövése a hazai kapusról szögletre pattant. Öt perc elteltével a gici csatár tiszta helyzetből lőhetett kapunkra, de 10 méterről mellécsavarta a játékszert. Kisebb helyzetek még adódtak a mérkőzésen, de az eredmény már nem változott.

Összességében 10 emberrel játszva sem játszottunk alárendelt szerepet a mérkőzésen, bár a hazai győzelem teljesen megérdemelt, és lehetett volna nagyobb különbségű is. Dícséretet érdemel kapusunk, Gerecs Gergő, aki a kapott gólokról nem tehetett, s emellett több bravúrt is bemutatott, valamint középpályásaink, akik rengeteget futottak, hisz támadásban és védekezésben is pótolni kellett az emberhátrányt. A következő fordulóktól kezdve, ha végre mindenkinek érvényesítik az orvosi játékengedélyét, tán nem lesznek ilyen létszámproblémáink, és így friss játékosokat tudunk majd bevetni az elkövetkező mérkőzéseinken. A találkozón mutatott hozzállás bíztató, , remélem ez eredményességgel is párosul a szezonban. A jövő héten a tavalyi bajnok Malomsok látogat hozzánk, akik ellen már a pontszerzés is bravúrnak számítana, ám ez a csapat senki ellen nem lép pályára feltartott kézzel.

Hajrá Adásztevel!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Gic - Adásztevel: 3-0 (2-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Nagyacsád: 5-2 (3-2)

(2011.08.21.)

14 csapattal indult útjára a 2011/2012-es megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság. Rekkenő hőség fogadta a pályára kivonuló csapatokat. Nyitómérkőzésünkön az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László - Papp Imre, Józsa Ádám, Wittmann Gábor, Szabó andrás - Piszker Patrik, Szalai Péter.

Tán hagyománytiszteletből, vagy csak figyelmetlenségből, a tavalyi szezon mérkőzéseihez hasonló módon - azaz gyorsan kapott góllal - kezdtük az összecsapást. Még folyamatos játék nem is alakult ki, amikor öt perc elteltével egy bal oldali lecsúszott lövés a hosszú oldalon érkező csatár elé került, aki rosszul találta el a labdát, de a rövid sarok felé elmozduló kapusunk mellett a labda így is bevánszorgott a kapu jobb oldalába (0-1).

Újabb öt perc telt el, mikor a középen kilépő csatár és kapusunk egyszerre mozdult a labdára, egyikük sem találta el, összerúgtak, mire a bíró - szerintem helytelenül - büntetőt ítélt. A 11-est az ellenfél játékosa magabiztosan rúgta a kapu bal oldalába (0-2).

A félidő közepén kezdtünk magunkhoz térni, ami helyzetekig vezetett. A legnagyobbat Piszker Patrik hagyta ki, amikor a jobb oldalon Papp Imrétől kapott forintos labdával a 16-oson belülre gyalogolt, de 10 méterről az oldalhálót találta el. Fölényünk fél óra elteltével érett góllá. Piszker Patrik kapott labdát a jobb oldalon, az alapvonalig cselezte magát, majd a védők és a kapus feje felett is átívelte a labdát a hosszú saroknál egyedül érkező Wittmann Gáborhoz, aki kiszorított helyzetből, kapásból a léc alá lőtte a labdát (1-2).

Nme sokkal később az egyenlítés is összejött. Megint Piszker Patrik vezethette tiszta helyzetben a labdát a kapusra, de passz helyett a lövést választotta, melyet az ellenfél kapusa bravúrral hárított, azonban a kipattanó labdát csatárunk még az alapvonal előtt elérte, és az első gólunkhoz hasonlóan a még mindig üresen álldogáló Wittmann Gábor elé ívelt, aki a kapu torkából nem hibázott (2-2).

Piszker Patrik erőszakossága eredményezte azt, hogy a szünetre már előnnyel vonulhattunk. Percekkel a félidő előtt egy előrevágott labda az ellenfél védőihez került, de csatárunk letámadta a labdás embert, szerencsésen eléje pattant a játékszer, mellyel a büntetőterületen belülre került, és a kilépő kapus felett a hosszú sarokba emelte a labdát (3-2).

A második félidőben is támadásban maradtunk, amely hamar újabb gólt eredményezett. Középpályásaink kényszerítőzése után Piszker Patrik cselezett a 16-oson belül, ahol összeakasztották a lábát. A jogos 11-est a sértett magabiztosan értékesítette (4-2).

Az acsádiak próbáltak erősíteni, de ebben az időszakban is előttünk adódott több lehetőség a kapuk előttt, ám rossz megoldásokat választottunk. A félidő közepén majdnem szépített a vendégcsapat, de kiugró csatáruk gólját - les címén - a játékvezető nagyon helyesen nem adta meg. Még mielőtt belelkesedett volna az ellenfél, egy gyors akció révén végleg eldöntöttük a 3 bajnoki pont sorsát. Történt ugyanis, hogy a középpályán járattuk a labdát, melyet Papp Imre a jobb oldalon kiugró Józsa Ádám elé tálalt, aki 12 méterről a rövid felső sarkot vette célba. Az acsádi kapus bravúrral beleütött a labdába, de hárítani nem tudott (5-2).

A hátralévő időben még Wittmann Gábor előt adódtak helyzetek, de kapáslövései elkerülték a kaput, Piszker Patrik kísérletéit pedig a védők, illetve a kapus sikeresen hárították, így az eredmény már nem változott.

A csapat jól küzdött, vesztett állásból sikerült megfordítanunk a mérkőzést. A védelemben Gondor Richárd játszott kiemelkedően, középpályásaink jó labdákat adtak csatárainknak, akik gólokat szereztek, bár nagyobb hatékonysággal győzelmünk magabiztosabb lehetett volna. Azonban elgondolkoztató az, hogy első, hazai mérkőzésünkön csere nélkül álltunk fel. remélem, nagyobb létszámban jelenünk meg a következő mérkőzéseken, mert esetleges sérülések, eltiltások után nehezen fogunk tudni kiállni. Dicséret jár az egész csapatnak a mérkőzésen mutatott hozzáállásért.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Nagyacsád: 1-2 (1-1)

Vissza az oldal tetejére...