Archívum:


Köztéri szobor megvalósítása

(2014.10.04.)

"Táncoló fekete lakkcipők" című köztéri szobor ünnepélyes felavatására került sor a Művelődési Ház előtti téren 2014. október 4-én. Cseke Szilárd képzőművész alkotása a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Tovább...


Megyei III. osztály Északi csoport 2014-2015. évi csapatbajnokság őszi szezon

Véget ért a Megyei III. osztály Északi csoport 2014-2015 évi csapatbajnokság őszi szezonja. A Magyar kupában a harmadik fordulóig jutott el csapatunk, ahol is a jobb játékerőt képviselő Pápateszér SE-től kikaptunk és így kiestünk a kupából.

Tovább...


T E K E

A 2014. évi Pápa város és környéke tekecsapat bajnokság Férfiak csoportjában Adásztevelt két csapat képviselte. A "B" csoportban a "Neoporház" Adásztevel SE, a "C" csoportban pedig Adásztevel SE csapata.

Tovább...


Tartalék: Adásztevel-Mihályháza: 0-1

(2014.06.01.)

Szeles, hűvös időben kezdődött az első júniusi meccsünk. A bajnoki győzelemre törő Mihályháza csapatát fogadtuk. Az első percek tapogatózása után átvette az irányítást a vendégcsapat. A védők mögé belőtt labdákkal próbálták a gyors csatáraikat megjátszani. A védőink azonban - néha a szerencsével is támogatva - hatástalanítani tudták ezeket a próbálkozásokat.

Tovább...


Tartalék: Adásztevel-Mihályháza: 0-1

(2014.06.01.)

Szeles, hűvös időben kezdődött az első júniusi meccsünk. A bajnoki győzelemre törő Mihályháza csapatát fogadtuk. Az első percek tapogatózása után átvette az irányítást a vendégcsapat. A védők mögé belőtt labdákkal próbálták a gyors csatáraikat megjátszani. A védőink azonban - néha a szerencsével is támogatva - hatástalanítani tudták ezeket a próbálkozásokat.

Tovább...


Tartalék: Malomsok-Adásztevel: 5-2

(2014.05.25.)

Fülledt, nyáriasan meleg időben játszottuk a meccset. Az első félidőben a védősor és a középpálya fáradt, fásult játéka miatt hamar 4-0-s hátrányba kerültünk. A szünetbeli cserének és az átszervezésnek köszönhetően játékunk feljavult. Több helyzetet is ki tudtunk alakítani az ellenfél kapuja előtt.

Tovább...


Tartalék: Adásztevel-Nyárád: 1-1

(2014.05.18.)

A rossz talajú pályán jó iramú mérkőzést játszottunk a középmezőnyhöz tartozó Nyárád csapatával. Talán egy kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, mint ellenfelünk, de nem sikerült itthon tartani a 3 pontot. A csapatot a küzdőszellemért mindenképpen dicséret illeti. Ilyen körülmények között is az utolsó sípszóig mentünk előre, Nem játszottunk jól, bár volt néhány tetszetős támadásunk, de megérdemelten egyenlítettünk, mert végig egymásért küzdve, hittel játszottunk.

Tovább...


Tartalék: Nemesgörzsöny-Adásztevel: 4-0

(2014.05.11.)

Valószínű, hogy ha normális időben játszunk Nemesgörzsöny csapatával, akkor is vereséget szenvedtünk volna, de ezekhez a körülményekhez nem tudtunk alkalmazkodni (pedig elvileg a védekező csapat dolgát könnyítik meg ezek az időjárási viszonyok). Szerencsére senki nem sérült meg és így vasárnap, hazai pályán, Nyárád ellen javíthatunk. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de nyernünk kell!

Tovább...


Tartalék: Adásztevel-Csót: 1-3

(2014.05.04.)

Előzetesen ez egy nyerhető mérkőzésnek nézett ki. A viharos szél és az egyéni hibák miatt azonban vereséget szenvedtünk. A vereséggel nincs semmi baj, akkor, ha egy csapat mindent megtesz a pályán. Voltak hibáink, sok eladott labdánk, de küzdöttünk a végéig. A nagy akarás pedig egyre másra hozta a hibákat. Koncentráltabban kell játszanunk a továbbiakban és az ilyen, hazai pályán játszott meccseket, ahol velünk egyképességű csapat ellen játszunk, meg kell nyerni!

Tovább...


Tartalék: Vaszar-Adásztevel: 5-1

(2014.04.27.)

Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, adódtak helyzeteink, jól szűrtük az ellenfél akcióit. A kényszerű cserék azonban felborították az addig jól működő gépezetet. A csereként beállt játékosok nem tudták azt a szintet hozni, ami elvárható lett volna tőlük. Ráadásul mind a három csere a középpályán volt, ezzel teljesen szétesett az addig jól működő középpályás védekezésünk. Benne volt a meccsben, hogy rosszul játszunk, hogy Vaszar fölénk nő, hogy kikapunk, de az, hogy 70 percig jól játszunk, vezetünk és utána 20 perc alatt eldobjuk mindazt, amit addig felépítettünk az teljes morális csőd.

Tovább...


Tartalék: Mezőlak-Adásztevel: 2-15

(2014.04.20.)

A mezőlaki csapat formája és létszámhiányos gondjai miatt mindenképpen győzni szerettünk volna a meccsen. Az első félidő feléig még tartotta magát a hazai csapat, de így is hamar 3 gólos előnybe kerültünk. Innentől kezdve még egyszer feljött a hazai csapat két gólra, de a gyors találatokkal megtörtük a lendületüket. A kiállítás és a sérülés miatt az amúgy is létszámhiányos hazai csapat még nehezebb helyzetbe került. Megpróbáltunk annyi gólt lőni, amennyit csak tudtunk, de egy 7 fővel játszó csapat ellen ez már nem volt nagy dicsőség. Dicséret illeti, a hazaiak pályán marad játékosait, akik becsülettel, sportemberhez méltóan lejátszották a meccset.

Tovább...


Tartalék: Adásztevel-Pápateszér: 1-0

(2014.04.13.)

A Pápateszér elleni csapatból hiányzott Mehringer László, Papp Imre, Wittmann Gábor. Mindhárman alapemberei voltak az őszi csapatunknak. Azonban nélkülük is sikerült nyernünk az 1. helyezett Pápateszér csapata ellen. Ez pedig a jó csapategységnek, az egymásért való küzdésnek, az egymást kisegítő játéknak, a sok futásnak, a kapusunknak - Fodor Donátnak (aki sok parádés védést mutatott be), és persze egy kis szerencsének is köszönhető. De ha így játszunk minden meccsen, ha megdolgozunk a szerencséért, akkor Fortuna is mellénk fog állni.

Tovább...